Amstel – Lager

Amstel este un râu care curge taman prin Amsterdam dar și o bere care curge pe gât. Compania Amstel a fost fondată în anul 1870 de doi prieteni unul mai fumat ca altul care au dat naștere acestei beri Amstel care aparent este o bere Bavaria – style lager adică cam ca 90% din berile planetei.

Aștia sunt cei doi ”prăjiți”, ăla din dreapta cred e aproape ars.

 

 

 

 

 

 

Acuma, pentru mine Amstel este un fel de Peroni adică nu este o bere așa de strălucită pe cât este de populară. Cumva dacă nu vrei să pari sărac, cu toate că ești, bagi pe terasă Amstel sau Peroni ca să te vadă lumea cum bei tu bere de import nu Timișoreana la 5 lei.

Bun acum, după ce jumate din cei care mai făceau trafic pe aici au plecat o să continui pentru voi aștia doi care ați rămas.

Deci, Amstel este o bere de tip lager bine lucrată adică are o consistență organoleptică robustă cu un gust puțin amărui dar sărat și un retrogust sec, mirosul este de pâine sau legume fierte. Am rămas puțin dezamăgit de aspect deoarece spuma abundentă la început nu persistă dar o ajută culoarea aurie –roșiatică.

Judecată pe ansamblu nu este o bere rea dar nici ceva extraordinar, totuși gustul are ceva unic și anume este puțin mai sărată în comparație cu alte beri iar after-taste creează o senzație plăcută.

Din punctul meu de vedere este o bere ușoară, gustoasă care se pretează a fi băută în orice  moment iar eu o RECOMAND alături de preparate la grătar poate chiar niște frigărui de pui sau un platou cu brânzeturi.

Caracteristici

Marca – Amstel Lager

Producător, distribuitor, țara de origine (aici să vezi epopee) : Produsă de Athenian Brewery SA, Grecia sub supraveghere Amstel Olanda pentru Heineken România.

Ambalaj – Sticlă 0,33L ,nu am înțeles de ce nu 0,5

Sursa –  Mai contează ? Ceva traficant din Filipine care știe un băiat din Papua Noua Guinee care e văr cu o fată din Qatar care știe pe un cărăuș din Grecia care lucrează la Heineken Romania.

Alcool –  5%

EP – 11,5°P

Ingrediente – apă, malt din orz, orz, hamei

Temperatura de servire – 4-5°

Pahar – chiar nu contează.

 

Nota finală – 6,25

Prezentare 4, Aspect 7, Miros 7, Gust 7

 


Amstel – Lager
Tagged on:             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.