Azuga – nepasteurizată

Am impresia că a început o nouă modă cu berea asta nepasteurizată dar la fel am senzația că unii producători umblă cu halba vopsită.

Sincer, diferența de arome între o bere pasteurizată și una  nepasteurizată este așa de mică încât nu-mi dau seama câți băutori de bere chiar fac diferența.

Dar am mai povestit despre aspectul ăsta aici și aici așa că nu mai insist.

Azuga nepasteurizată stimați cititori este o marcă de bere românească dispărută din peisaj undeva in anii 90 și resurcitată acum recent sub formă de bere nepasteurizată produsă în Germania.

Nah surpriză!

Aflăm de pe site-ul lor official cum că Azuga are o istorie începând cu anul 1870 fiind creeată  de marele maestru berar Grundt Rădulescu. Sincer nici eu nu îmi aduc aminte de el așa că stați liniștiți.

Acum pentru mine Azuga de acum nu are absolut nici o legătură cu berea din 1870 nici cu aia din 1990 și se pare că nici cu România așa că mi-am cam pierdut interesul dar hai să vedem totuși cum se prezintă.

Așa la prezentare este ok, nu excelează prin nimic dar are un design simplu clar dar care nu atrage atenția pe raft deci 4 este destul.

Acum eu am înțeles că marca e românească dar ce-ați avut cu spuma bre !?

Totuși e produsă în Germania după o rețetă bavareză cum să nu facă spumă deloc?

S-a furat și asta la revoluție ?

A luat-o Gelu Voican Voiculescu acasă ?

Pe bune că nu am ce să judec la aspect, 1.Cică spumă de 3 din 5 așa se laudă ei pe etichetă, poate tot cu spuma de la Petre Roman.

Trecem la miros care este plăcut, fresh și care te pregătește pentru o bere ușoară, răcoritoare dar te pregătește degeaba pentru că aromele gustului sunt întra-devăr de ”bere artizanală realizată în stilul Märzen” (citat de pe site-ul oficial).

Cum spuneam gustul este destul de amar dar însoțit after taste de arome dulci fructate care sunt plăcute la final. În afară de carbonatarea slabă nu medie cum zic ei nu am ce să reproșez gustului dar nici nu mă încântă în mod deosebit așa că-i ofer un 6 dar mincinosul de miros primește un mare 4.

3,75 nota finală dar până să dau verdictul vă spun că am berea asta pe stoc de vreo 2 luni iar termenul de valabilitate este până în 26.02.2018 deci cumva cam 6 luni în total. Acum judecați voi dacă este sau nu nepasteurizată pentru că mie chiar nu îmi pasă și NU RECOMAND.

Marca – Azuga

Producator – Necunoscut sau ceva Märzen

Distribuitor – Ursus

Tara de origine – Germania

Ambalaj – Sticlă 0,5L

Alcool – 5,5 %

E.P. –  13,1 °P

Ingrediente – apă, malt din orz, hamei.

Tip –  Lager

Temperatura de servire – 5-6 °C

Pahar – Pint


Azuga – nepasteurizată
Tagged on:                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.