Ziceam ca de 1 Decembrie anul domnului 2022 să degustăm împreună o bere românească. Bere produsă în ” fabrica noastră din București, prima berărie din România complet transparentă.” Cică se poate vizita așa că o să-mi planific un City-Break la ei, iar apoi o să vă povestesc și vouă care e faza cu transparentul. Să zici că ești prima berărie transparentă din România e ca și cum aș zice că eu sunt primul om care a băut bere dintr-un pahar roz pe care era gravat în chineză I LOVE PUTIN.

     Nu știu de ce se cheamă Grivița, probabil de la numele cartierului doar că pe mine mă duce cu gândul la atelierele C.F.R. ceea ce nu e chiar de bine. Mă gândesc doar că o comand în PUB și vine cu trei ore întârziere, caldă și jumătate de pahar gol.

     Bere Grivița Gold este o bere pilsner, nefiltrată, nepasteurizată, nebău…

     Hai să vedem ce comoară se ascunde în ambalajul ăsta cu o prezentare mediocră. Dacă atât efort au depus la design îmi este sincer frică de gust. Până la gust ne lovim aspect. Nu aveam mari pretenții, fiind o bere pils, dar parcă nici să arate ca un ceai de tei. Am făcut prima încercare cu un pahar care amplifică gustul și aroma, iar mai jos o încercare cu un pahar tip pint varianta de prezentare a producătorului. Același rezultat, deci nu e de la pahar e de la spuma care nu are consistență și mai mult nu persistă.

     Mirosul este destul de agresiv, în sensul bun. Miroase fresh a citrice și a hamei. Foarte fain.

     Gustul este la fel ca mirosul, fresh, ușor acru, cu aromă intensă de hamei și amărui after-taste. Mă așteptam la o carbonatare mai ridicată, dar nu e ceva care să deranjeze. Poate că amarul ăla din after-taste e cam dur pentru o bere pilsner.
     O RECOMAND alături de brânzeturi sau mezeluri aperitiv.

Prezentare –  3

Aspect – 2

Miros – 9

Gust – 9

Nota finală – 5,75

Marca – Bere Grivița        

Producator – Bere Grivița          

Distribuitor – Bere Grivița          

Tara de origine – România

Ambalaj – sticlă 0,5 L

Alcool – 4,6%

E.P. –  12°P

Ingrediente – Apă, malț, hamei, drojdie

Tip – Pilsner

Temperatura de servire – 4 °C

Pahar – pahar înalt, cilindric.


Bere Grivița – Gold
Tagged on:                     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.