Bucur este un sortiment de bere produs de URBB, știu că vă duce cu gândul la rulmenții de Brașov doar că nu este cazul. URBB este o companie care produce următoarele lichide cu pretenție de bere: Tuborg, Tuborg Christmas Brew, Carlsberg, Holsten, SKOL, Guinness, Kilkenny, Weihenstephaner, Grimbergen, Kronenbourg 1664 Blanc, Angelo Poretti. Pe unele le-am încercat și chiar le recomand, dar de Angelo  Poretti nu am auzit până astăzi.

            Îmi place foarte mult ideea de Bucur plus că au o abordare așa cam de bere artizanală, iar prețul este unul corect nu ca la alte mizerii cu pretenție de bere trapistă doar pentru că sunt îndesate în 0,33 l.

            Abordarea este una originală în ce privește prezentarea. Eticheta principală este destul de simplă, dar cea din spate spune o mică povestioară cu iz interbelic. Interesantă este sticla și nu vă dau mai multe detalii, vă las să o descoperiți cu mâna voastră.

            Avem deci povești si o prezentare cât de cât impecabilă pentru care voi da o notă de top.

            Hai să vedem cum se comportă în libertate și cam ce are de oferit organoleptic.

            Arată bine în pahar doar că toată treaba o face culoarea pentru că spuma a cam lipsit la apel. O să mai încerc cu alt pahar și vă povestesc mai târziu.

            Mirosul te avertizează de la început că ai pahar ceva mai dubios. Efectiv pute a carton ud ca sa nu zic câine. Dacă treci peste miros și treci pentru că nu degeaba ai dat 6 lei pe fiola asta, o să-ți dorești brusc să te lași de alcool, poate că nu de tot, dar de bere sigur. Eu prost am luat și două că nah, una de degustat și una ca să mă satur. M-am saturat de la prima, prima gura.

            Vă spun sincer că este o bere pe care nu o înțeleg. Nu știu ce a vrut să zică autorul așa că nu pot sa o recomand. Nu prea pare o bere de bulevard ci mai mult una de meditație, dar aromele sunt amestecate rău.

            Mai jos am încercat să obțin spuma cu un alt tip de pahar, dar fără succes.

Hai noroc !

Prezentare –  9

Aspect – 4

Miros – 2

Gust – 2

Nota finală – 4,25

Marca – Bucur

Producător – URBB

Distribuitor – Cine apucă. O găsiți în Carrefour

Tara de origine –  România

Ambalaj – Sticlă 0,33 L

Sursa – Mi-a trimis Papa colet cu Atlasib

Alcool – 5%

E.P. – 11,1 °P

Ingrediente – apă, malț din orz, porumb și hamei

Tip – lager

Temperatura de servire – 5 °C

Pahar – cam ce vreți voi, dar de preferat unul de maxim 400 ml.


Bucur – Blondă
Tagged on:             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.