Chișinău – Blondă

Prima fabrică de bere din Republica Moldova a fost fondată în 1873 de către un german iar compania actuală a fost înființată abia în 1974 prin fuzionarea fabricii vechi cu cea nouă. Berea Chișinău apare abia în 2003 când compania este preluată de Efes Beverage Group.

Până acum nimic senzațional vorbim de o bere fără prea multă istorie dacă ne referim la marcă dar totuși mă aștept ca cei aproape 150 de ani să-și fi pus amprenta.

Primele proprietăți ne indică clar o bere Lager iar mai exact o bere Pilsner Lager. Este o bere ușoară ce provoacă în halbă o spumă abundentă, densă și bule mici are o culoare auriu-închis și un miros proaspăt de cereale sau de pâine. Gustul este răcoritor, puțin sărat și o carbonatare medie iar retrogustul slab pronunțat poate puțin amărui.

Cum ziceam și la început nimic senzațional dar în segmentul ei, Pilsner Lager, se încadrează perfect din punctul meu de vedere. Este clar o bere de potolit setea pe care o RECOMAND a fi servită alături de pește sau fructe de mare.

Caracteristici

Marca – Chișinău

Producator – Efes Vitanta Moldova Brewery S.A, Efes Beverage Group

Distribuitor – Necunoscut

Tara de origine –  Republica Moldova

Ambalaj – Sticlă 0,5 L

Sursa – Cora

Alcool – 4,5%

Ingrediente – apă, malt, hamei

Tip – Pilsner Lager

Temperatura de servire – 5-6°C

Pahar – pint sau halbă

Calificative

Prezentare – 6

Aspect – 7

Miros – 4

Gust –  5

Nota finala – 5,5


Chișinău – Blondă
Tagged on:             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.