Chupacabra – Spiced Stout
Dacă cineva nu știe cine este sau ce este ”ciupacabra” ei bine poveștile spun că ar fi o chestie sugătoare de sânge dar nu orice fel de sânge ci sânge de capră de unde i se trage și numele. Pentru perverși mă refer la animal nu mobilier Ikea sau ceva.
Deci chupar = a suge și cabra = capră (animalul copitat) este și o bere artizanală creată de HH. Dacă cumva te întrebi în momentul ăsta ce căcat înseamnă HH sau crezi că vine de Hilton Hotels sau Horia Hulubei atunci, CHUPACABRA ! Iar apoi dă click aici sau aici.
”Ciupacapra” este o bere black-stout foarte dură cu aspect characteristic acestor beri, spuma abundentă, nu cremoasă și care persistă puțin. Culoarea este negru închis la fel cum e ”Ciupicapra” în cerul gurii, noaptea.
Mirosul puternic de cereal prăjite te previne că ai de a face cu o bere foarte aromnată cu gust intens de cafea la ibric sau ciocolată amăruie.
Da, am scris spiced stout dar gustul picant se simte de abia after-taste după ce trece aroma aia de cafea la nisip.
Îți RECOMAND această bere măcar odata în viață dacă ești amator de bere și senzații tari dacă nu, NU.
Asta nu este o bere care să însoțească o cină sau ceva. Este o bere pe care o bei și apoi să te lauzi că ai băut toate berile de pe planetă, bine îți mai rămâne peroni dar contează.
Recomand un pahar de tip pokal sau tulip pentru a favoriza spuma dar în rest nu contează din ce bei, poate să fie și o iesle.
Încă te întrebi cine este Horia Hulubei ? CHUPACABRA ! Nici eu nu am știut, caută pe GOOGLE.
Caracteristici
Marca – Hop Hooligans
Producator – HH brewery
Distribuitor – Cicicabra
Tara de origine – România
Ambalaj – Sticlă 0,33 L
Sursa – Donație
Alcool – 8,5%
Ingrediente – apă, malt de orz, fulgi de ovăz, lactoză, bucăți de cacao, cafea, hamei, scorțișoară Ceylon, păstăi de vanilie, scorțișoară,ardei habanero, drojdoie. Sau ce a mâncat ”cabra” în ziua recoltării.
Tip – black-stout
Temperatura de servire – La temperatura caprei. RECE.
Calificative
Prezentare – 6
Aspect – 6
Miros – 8
Gust – 7
Notă finală – 6,75