Ciuc, încă una și mă culc sau cum era reclama aia imbecilă care până la urmă a prins că deh rima-i bună, este o marcă de bere nivel mediu așa de încurajare eu aș zice entry level dar se supără unii. Pentru mine Ciuc reprezintă cumva următoare variantă după Ciucaș, adică  dacă celelalte zece opțiuni din listă nu sunt disponibile o să cumpăr Ciuc sau nu.

Hai că ne-am lungit la intro și nu este cazul pentru că viața-i scurtă gustu-i lung, alt slogan publicistic care a prins dar nu mai bine ca  următorul.

A înnebunit lupul, da asta am zis în gând văzând pe raft CIUCAS Weizen…WTF ?!

Păi ei se chinuie cu lager-ul ăla mediocru și acum au trecut la WEISSEN.

Hai să vedem !

Începem cu prezentarea pentru că aici vreau să ofer o notă de 0. Da ZERO, zero cu litere mari și mici așa cum am scris. Berea de tip WEISSEN care este recunoscută ca fiind în general bere germană este o bere care ține de sete sau amplifică gustul de orice făcut pe grătar iar nemții preferă berea asta alături de Weisswurst. Deci, în aceste condiții vine Ciuc și vrea să rupă piața cu o bere WEISSEN la 0,33…Cine a aprobat ca această fiolă să iasă pe piață ar trebui dus urgent la un OKTOBERFEST să vadă acolo ca tot ce înseamnă WEISSEN se serveste minim 500ml ca să nu zic 1000.

Berea asta WEISSEN nu este o bere de meditație este o bere care trebuie să potolească setea și să înnece cârnațul alb nemțesc.

Vai cum a sunat asta.

Deja sunt nervos și încă nu am degustat berea.

Ce urmează ? Bere la plic ?

La aspect nu am ce să comentez, are o culoare auriu – închis frumoasă și o spumă abundentă, cremoasă care nu persistă extraordinar de mult dar pentru cei 330 ml este suficientă. Probabil așa au ales ambalajul, să termini de băut până dispare spuma. 8 pentru aspect.

Mirosul este bine accentuat cu o aromă de  citrice destul de bine echilibrat cu gustul doar ușor dulceag. Gustul chiar dacă nu este complex are o aromă puțin dulce și mai mult fresh în timpul degustării și o aromă ciudată de acru –sărat after taste. Carbonatarea este peste medie în comparație cu alte beri de tip WEISSEN ceea ce o face mai răcoritoare. Dacă este să judec berea asta raportându-mă la ce înseamnă pentru alții WEISSEN ar trebui sa dau o notă mică la capitolul gust  dar pentru că eu nu sunt alții ofer 8 pentru gust și 7 pentru miros. Sincer, vreau să-l felicit pe cel care a avut curajul să scoată acest sortiment de Ciuc pe piață dar totuși este o bere WEISSEN bună dar în burduf de câine.

Cu un scor de 5,75 O RECOMAND sincer alături de cârnați la grătar dar să fie niște cârnați din ăia grași din care iese zeama aia nesănătoasă când bagi furculița-n ei, cârnați din aia condimentați de-ți vine să torni bere pe instalație…mă duc să-mi fac o salată cu  quinoa.

Hai noroc !

Marca – Ciuc

Producator –  Heineken

Tara de origine – România          

Ambalaj – fiolă

Alcool –5,3 %

E.P. –  12,3°P

Ingrediente – apă, malț din orz, malț din grâu, hamei și probabil încă un malt dar e secret.

Tip – WEISSEN

Temperatura de servire – 4-6 °C

Pahar – Pentru asta pahar mare de țuică.


Ciuc – WEISSEN  
Tagged on:         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.