Crabbie’s – poțiune magică
Recunosc, eu sunt și puțin sadic, adică am mai băut un compot cu ghimbir și a rezultat un scor 0 pe toate fronturile dar nu mă las și încerc să-i înțeleg pe ăia care apreciază berea cu ghimbir sau ginger că în romgleză sună mai bine.
Dacă am cititori care se întreabă ce e ghimbirul, ei bine aflați că e rădăcinoasa aia de la raionul legume-ciudate care seamănă cu o mânuță de lepros. Acum să văd cine mai pune în mâncare mânuță dată pe răzătoare.
Să revenim la gingerul nostru de astăzi pe nume Crabbie’so un fel de bere inventată de unul Miller Crabbie prin anul 1800 care nu are ce face și bagă ghimbir în bere pentru că avea el așa un pitic pe inovații, nu vreau să știu ce mizerii a mai combinat.
Astăzi poțiunea magică este o bere cu ghimbir plus patru ingrediente secrete care stau la fermentat cam șase săptămâni.
Nu știu cum să vă zic dar am așa o frică de alea patru ingrediente secrete de nu-mi mai vine să beau mai ales că Miller a fost un scoțian iar pe etichetă apare un elefant.
Este de apreciat totuși că pe etichetă nu apare denumirea de bere ci este descrisă ca o ”băutură alcoolică carbogazoasă cu ghimbir” care are în componență următoarele: apă carbogazoasă, alcool fermentat cu adaos de ghimbir, zahăr, alcool, acidifiant, acid citric, aroma naturală, colorant, caramel E150d, conservanți, sorbat de potasiu, METABISULFIT DE SODIU, antioxidant, acid ascorbic, corector aciditate, citrat trisodic, sulfiți…dar cică nu conține gluten.
Ok, m-am liniștit chiar dacă are toate ingredientele pentru o bombă chimică măcar nu are gluten că de asta chiar îmi era frică.
Deja am pierdut timp prețios așa că NU RECOMAND mizeria asta.
Scor 0.
Așa ca să ne mai distrăm ia priviți ce mai scrie pe sticlă:
”Crafted using our unique Victorian receipe, we ferment real ginger for over 6 weeks.”
Presupun că v-ați oprit din râs așa că METABISULFIT DE SODIU și citrat trisodic, din seria băuturilor ”adio MAMA !”
Ca să nu avem discuții:
- Prezentare 0 pentru că nu este bere
- Apect 0 pentru consistența uleioasă
- Miros 0 pentru aroma de wasabi
- Gust -10 pentru gustul foarte dulce și iute
Marca – Crabbie’s
Producator – John Crabbie & Co, Mitchell House
Distribuitor – Pompe funebre de top
Tara de origine – Scoția
Ambalaj – sticlă 0,33 L
Sursa – Mega Image
Alcool – 4,8 %
Ingrediente – vezi tabelul lui Mendeleev + cele 4 ingrediente secrete ale gazului Sarin
Tip – Adio mama ! sau Bei aici și mori acasă.
Temperatura de servire – chiar nu contează asta pentru ultima bere
Pahar – Sticlă sau plumb.
Pentru cine vrea senzații tari mai am două sticle pe care le donez.
Wasabi se face cu hrean, nu ghimbir, ai gresit bauturile.