Dreher – Lager

Ne întoarcem după o mică pauză în Câmpia Panonică ca să degustăm și varianta blondă de la Dreher, pe aia neagră o găsiți aici unde am și disecat istoria acestei mărci.

Dacă de trecut am vorbit hai să vă povestesc nițel despre această bere.

Ca și celelalte doăzeci de mărci de bere din Ungaria și aceasta este pe primul loc cu o producție de  440 milioane de pahare de bere iar în Ungaria paharul de bere are minim 0,5L nu ca în alte țări unde am găsit bere îmbuteliată la 0,22 L .

Berea este produsă în fabrica din Kőbánya din sudul Budapestei iar aroma unică a berii Dreher se realizează prin utilizarea unor ingrediente alese cu grijă și a apei cristaline din fântânile protejate Forrásmajor, precum și prin aplicarea unei tehnologii de producție perfecționate timp de decenii și fără utilizarea aditivilor artificiali.

Asta am găsit pe câmpiile lui Google dar hai sa vedem ce se ascunde în doză.

De modul de prezentare nu prea pot să mă leg pentru că ambalajul de față este în ediție limitată, cumva Dreher este ceva mare sponsor al unui festival de rock iar acest ambalaj promovează treaba asta. Acum, pe lângă reclama la festival, ambalajul arată ca ultima pagină a unui ziar (din ăla pe hartie *pentru cei mai tineri) și este super ok pentru că în timp ce partenerul de bere e la budă poți să citești mica publicitate, horoscopul, necrologul și cotele Dunarii la Calafat, scuze am vrut să zic . Százhalombatta. 7 pentru prezentare.

La aspect nu primește notă de trecere de abia dacă am ce nota. Spuma este așa o urmă insesizabilă pe pahar numai culoarea este de bere blodă puțin roșiatică dar carbonatată peste medie ceea ce o face puțin mai animată în pahar, 3 pentru aspect.

Știe cineva cum miroase Dunărea înghețată ? Așa miros are și berea asta, adică aproape a nimic doar o ușoară urmă de malț din cretacic, 1 pentru miros.

Gustul este totuși interesant iar mie îmi plac berile lager nițel sărate așa cum este Dreher dar berea asta vine și o carbonatare peste medie care o face mai răcoritoare iar after-taste este puțin amară și sărată. Îmi place și o RECOMAND fix pe sectorul unde este promovată: festivaluri de muzica, street-food, fast food, junk food..etc, 6.

Scor final 4,25   

Marca – Dreher

Producator – Dreher Sörgyárak

Tara de origine – Ungaria

Ambalaj – doză 0,5L

Alcool – 5,2 %

Ingrediente – Ceva rafinat din porumb, hamei și extract din hamei dar asta a tradus Bixby

Tip – lager

Temperatura de servire – 4-5°C

Pahar – pint sau halbă


Dreher – Lager
Tagged on:             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.