Fix Hellas – Lager

            Fix a fost printre primele beri care au apărut pe acest blog iar acum am ocazia să o degust din nou așa că va avea parte de o recenzie nouă după modelul actual.

Nu știu dacă o voi judeca altfel acum dar atunci spuneam așa:

O bere comună care nu excelează prin nimic dar merge sa-ti potoleşti setea fără a avea prea multe pretenţii. Daca ajungeţi prin Grecia şi nu găsiţi MYTHOS, ALFA sau VERGINA cumpăraţi asta.

RECOMAND in caz de sete cronică. ”

            În timp ce grecii luptau împotriva ocupației otomane se întorce acasă Ioannis Fix undeva pe la mijlocul secolului al XIX pentru a-și căuta tatăl, un fel de Pinocchio. Pe tatăl l-a găsit dar în scurt timp Geppetto s-a intoxicat cu plumb,  la fel ca marele cârmaci și marea savantă de la noi, iar acest Fix s-a mutat la Heraklion pentru a începe producția de bere FIX.

Prezentarea este una mediocră în cazul meu deoarce am varianta la doză dar nici la sticlă nu arată mai bine. Înteleg culorile alese specifice Greciei dar arată ca un ambalaj de lichid de parbriz, fix 5 pentru prezentare.

Spuma chiar dacă la început este densă și abundentă dispare rapid din peisaj lăsând o ușoară urmă pe pahar. Culoarea este frumoasă, aurie și limpede cam de un 6 la aspect după părerea mea.

Mirosul este fresh, proaspăt ca o limonadă ceea ce te duce cu gândul la o bere cu lămâie dar vine gustul și îți dă mare bucată de-ți schimbă macazul.

7 pentru miros care ar trebui să aibe arome de mere și banane dar eu cred că mai degrabă gustul este cel care aduce cu banana. Ziceam inițial despre gust că este puțin exprimat și ușor sărat dar parcă ce simt eu acum este mult mai aromat, mai dulce și foarte slab carbonatat.

O bere lager din punctul meu de vedere trebuie să fie răcoritoare și acidulată, nu poți să bei de sete ceva dulce, 4 pentru gust.

Mă aștept de la o bere elenă să fie mai orientată ca arome spre citrice nu spre banane, gutui sau dovleac, la o porție de kleftiko ai nevoie de ceva răcoritor nu de compot.

RECOMAND FIX cu un scor de 5,5  pentru că are arome interesante dar alături de ceva sărat cum ar fi hamsiile sau sare.

Marca:Fix Hellas

Producător : Olympic Brewery

Tara de origine: Grecia

Ambalaj : Doza 330ml

Alcool: 5%

Ingrediente: apă, malt, hamei, drojdie, maltoză

Tip: Lager – Blondă

Temperatura de servire – 4-6°C

Pahar – Pilsner sau pokal


Fix Hellas
Etichetat pe:                

2 comentarii la „Fix Hellas

 • 21 august 2020 la 12:19
  Legătură permanentă

  Salut! De unde pot cumpăra acest tip de bere, Fix, la 0.33, in Romania? Este berea mea preferată 🙂

  Mulțumesc!

  Răspunde
  • 11 octombrie 2020 la 23:03
   Legătură permanentă

   Salut,
   Probabil ca am gasit-o in Lidl la ceva saptamana Greceasca dar daca ai in zona un Auchan poti sa incerci la sectiunea beri de import.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.