Gulden Draak 9000 Quadruple

Gulden Draak 9000 Quadruple aparent este o bere și nu o sabie ninja cu toate că ar putea fi și robot de bucătărie cu numele ăsta sau cerneală. Ceva Dragon din ăsta de aur am mai băut dar varianta pe alb iar astăzi bagăm pe negru adică bag că voi doar citiți.

Ca și dragonul anterior ăsta negru se prezintă tot cu 10,5 % alcool dar sunt deja obișnuit cu tehnica belgienilor de a ascunde alcoolul în bere și totuși nu pot să nu mă întreb de ce o bere belgiană are la fel de mult alcool (ca procent/volum) căt o votcă proastă în Vaslui.

Sunt obișnuit cu dragonul așa că nu prea mă poate prinde cu garda jos dar hai să vedem.

Despre prezentare pot spune că este fix negativul le celei degustate anterior așa că o să-i ofer aceeași notă 9 dar mai scad 1 pentru plastic așa că rămâne 8.

La aspect  chiar nu am ce să comentez poate doar să ofer aceeași notă de 10 pentru aceeași spumă perfectă care contrastează excelent cu arămiul berii.

Mirosul este fructat ca de vin și pe undeva nu e departe nici ca gust dar totuși eu mă aștept de la o bere să fie mai fresh nu așa de încărcată de arome dulci. Înțeleg că este o bere de tip ale și dau 7 pentru miros.

Păi dacă la miros m-a deranjat parfumul dulce atunci cred că gustul îmi bagă direct un diabet. La început gustul este foarte sec ca și cum ai înghiți turbă sau azbest dar apoi retro-gustul te lovește cu ceva alcool și dulce caramel, cumva ca bomboanele alea inutile cu vișine și alcool.

Așa ca paranteză sau acoladă. Cine nu știe bancul cu vișine ?

Închid paranteza cu 6 pentru gust. Pe bune, prea mult dulce și acum fără să exagerez mă duc să beau apă după berea asta.

Bine exagerez mă duc să beau o Ti..Ur…Car….o bere lager ușoară.

Așa la încheiere aș putea să vă RECOMAND berea asta cu un scor frumos, 7,75 alături de preparate sărate cum ar fi pastramă de vită sau pește gras.Pot dar nu vreau.

Post scriptum pentru că cică în online nu se folosește P.S. eu nu am încercat niciodată să-mi vâr pe gât turbă sau azbest pur și simplu mi-am imaginat niște lucruri mai seci decât glumele lui Huidu. Dacă tu deja te pregătești de meci cu sacul de cărbuni și bere macar pune sare, multă.

Hai noroc !

Marca – Gulden Draak

Producator – Van Steenberge

Distribuitor – Lidl

Tara de origine – Belgia

Ambalaj – sticlă 0,33°C

Sursa – Lidl

Alcool –10.5 %

E.P. –  22°P

Ingrediente –

Tip – Ale

Temperatura de servire – 7-8°C

Pahar – de vin rosu mare sau tip lalea cu cupă închisă


Gulden Draak 9000 Quadruple
Tagged on:                         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.