Kapittel Pater, deci fix așa cum se prezintă, este o bere de abație fermentată la temperaturi înalte și cu o a doua fermentație in sticlă, iar dacă bei multe și bagi cu pâine și cu a treia fermentație în burdihan.

     ”For over four centuries, Leroy Breweries has been synonymous of tradition, craftsmanship and passion, which is reflected in its range of outstanding quality beers. The breweries even survived the French Revolution and World War I. Today the tenth and eleventh generations of the Leroy Family are at the breweries’ helm.”

https://www.leroybreweries.be/en/brewery

     Foarte emoționant doar că nu se zice nimic de WWII sau nu-și mai aduc aminte.

     M-am hotărât să nu mai citesc descrierea berilor înainte de degustare și nici recomandările pentru că am senzația că fix ce descriu ei eu încerc să elimin din cap și să caut varianta mea. Așa că întâi consumăm și apoi plătim.

     Cum mai ziceam și în alte recenzii, prezentarea la berile trapiste este de fapt o poveste, o mini bandă desenată. Dacă vă uitați cu atenție la eticheta frontală cam ce poveste vă imaginați voi ? Că dacă vă spun eu la ce mă gândesc …

      Spuma nu este genială, dar se formează pe pahar așa un guler elisabetan, ruff sau gorgera. Ce e ală ruff? Iată mai jos:

Dacă ar fi să fac un odorizant pentru mașină fix cu parfumul acestei beri l-aș face. Prima dată te lovește aroma de cafea proaspăt măcinată, efectiv n-ai cum să nu îți dorești așa ceva în mașină dimineața, iar la final vine așa un iz de fructe confiate, fix îți dorești la micul dejun.

     Aș fi crezut că este o bere de meditație, dar nu. Chiar dacă e puțin mai alcoolizată, nu se simte asta din cauză ca are o carbonatare ridicată și un gust ușor fructat de portocala aș zice. After-taste se simte ușor cafeaua, dar tot fructele fac legea.

     Asta am simțit eu degustând această bere și am cumva un regret în ceea ce privește spuma pentru că ar fi putut fi o bere de ZECE. Oricum o RECOMAND fără rezerve alături de orice, dar v-aș ruga să nu vă bateți joc de berea asta cu ceafă sau mici.

     Dacă cumva ați avut răbdare să citiți până aici atunci ați câștigat. Iată mai jos varianta mea la povestea celor patru.

     Primul din dreapta sigur e papă pentru că are par alb și n-are barbă. Următorul e proaspăt uns călugăr pentru că se uită ca curca fix în obiectivul de la camera foto și habar n-are cum să stea la poză, dar sigur știe alte poziții. Bărbosul sigur e Moș Crăciun, el doar dă nu ia. Chelul din dreapta nu e nimic. De fapt nici nu au vrut să dea noroc, gezuar, cin-cin, prost sau ceva cu el. Practic nici nu a fost invitat la party, dar e tipul ăla alunecos și a ieșit de sub masă fix la poză.

Prezentare –  10

Aspect –  9

Miros – 10

Gust – 10

Nota finală 9,75

Marca – Kapittel Pater

Producator – Leroy Breweries

Distribuitor – Bruxbeer SRL

Tara de origine – Belgia

Ambalaj – Sticlă 0,33

Sursa – căzută din cer

Alcool – 6 %

E.P. –  12 °P

Ingrediente –  4 tipuri de malț, apă, drojdie, hamei,

Tip – Trapista/Abație

Temperatura de servire – 8-10 °C

Pahar – goblet pentru cine are, eu nu.


Kapittel – Pater
Tagged on:                         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.