La Blonde de CH’Nord

Nu prea sunt eu amator de berea franțuzească asta poate și din cauză că primul contact l-am avut cu o sticlă de șampon cu pretenție de bere. Chiar și așa dacă sunt eu puțin subiectiv Franța nu se remarcă mondial prin berile ei ci prin alte chestii unde conduce detașat. Cu toate astea în partea de nord a Franței găsim câteva berării, chiar trapiste deloc de neglijat dar despre asta în alt episod.

Pentru mine o bere care se respectă cu adevărat trebuie să aibe și un ambalaj cât mai original, o etichetă mai zurlie pusă invers, forma sticlei ce imită un ciocan, dop de plută ca la șampanie sau o doză cubică… etc.

Acum un ambalaj excentric nu garantează o bere bună și nici invers dar totuși admir producătorii care vin cu ceva original.

Donc ca să nu încep cu deci că nu e frumos ne apucăm de criticat blondina.

La prezentare se poate observa că imită destul de bine o sticlă de Leffe sau de Champagne sau cel puțin dopul. Îmi place prezentarea așa că ofer un generos 8/10.

L’aspect însă stă destul de prost spuma aia abundentă de o consistență jalnică a dispărut rapid. La couleur galben roșiatic indică o bere lager dar nu este. Pe ambalaj scrie că ar fi o bere obținută prin fermentație la cald donc ar putea fi o ALE sau o trapistă. NON. En conclusion pour moi este o bere extra – lager iar textul ”Biere de haute fermentation” este un merde, 3/10.

Mirosul este destul de vag cu ușoare urme de hamei iar de la o bere ale te aștepți la arome nu la miros de celofan, 2/10.

La gust se complică treaba în sensul că se apropie cu aroma dulceagă de o bere ale dar se simte alcoolul așa de tare încăt îți vine să o faci spriț. Deci le gout este doux – amar alcoolizat cu o aromă foarte seacă after-tase. Poate nu înțeleg eu berea asta dar mai mult de 4/10 pentru gust nu pot să-i dau.

Este o bere grea, concentrația de alcool de 7,2% se simte și asta nu e bine pentru o bere Ale, lasă impresia că alcoolul a fost adăugat nu obținut prin fermenșație.

NU RECOMAND.

Notă finală 4,25

Marca –  La blonde de CH’NORD

Producator – Les Brasseurs de Gayant

Distribuitor – Lidl

Tara de origine – Franța

Ambalaj – sticlă 0,75 L

Sursa – Lidl

Alcool – 7,2%

E.P.  – 16,3°P

Ingrediente – malt de orz, hamei, apă

Tip – neidentificat

Temperatura de servire –  8-10°C zic ei 3-4°C zic eu

Pahar –conic, pilsner pentru spumă dar nu ajută foarte mult.


La Blonde de CH’Nord
Tagged on:                         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.