Maccabee – Pils

           Am mai băut Maccabee dar extra lager iar atunci nu am avut răbdare să scormonesc în adâncurile internetului așa că am botezat-o All Malt.

Ei bine Maccabee este o bere produsă în Israel dar are o istorie comparabilă cu piramidele, nu mă refer la vechime ci la mister.

A fost denumită după Maccabees după ceva grupare care a luptat pentru eliberarea Iudeei de sub dominația  eleno-siriană seleucidă pentru a sensibiliza evreii și iudeii. All Malt era un nume mai bun dar trecem peste istoria asta antică care se intersectează cu cea postbelică prin 1968 cu ajutorul unui faimos berar german al cărui nume este necunoscut.

După multe tentative de resurcitare a acestui brand, cineva a decis ca această bere să se adreseze artiștilor și hipserilor din Tel – Aviv și să sprijine cultura alternativă din underground. Cum ? N-am nici o idee.

Conform unui ziar,  mai obscur ca hipsterii din Tel –Aviv,  Maaccabee era foarte populară în 2010 prin barurile și cafenelele frecventate de hipsteri, probabil că erau maxim două sau doi, hipsteri.

Cică sticla și eticheta au fost proiectate de designerul Philippe Boulakia probabil foarte popular la el în apartament dar totuși mai cunoscut ca berarul, avem un nume.

Cred că am ajuns în cel mai îndepărtat colț al internetului și am găsit asta Philippe Boulakia (vă avertizez că urmează imagini care vă pot afecta). Este absolut posibil să nu înțeleg capodoperile lui P.B. dar la etichete de bere mă pricep așa că 1 pentru prezentare.

Berea în pahar arată ca apa din acvariu neschimbată de trei sau poate patru ani, galbenă și cu bule la suprafață. Mai seamăna și cu…sau ma bine lasă.

Cu o culoare pai și spuma specifică unei ape stătute primește cu felicitări nota 1 și pentru aspect. Mare pierdere pentru că spuma inițial este abundentă iar bulele sunt  mici și regulate dar se evaporă instant, hai un doi pentru aspect.

Gustul nu este rău dar este așa de comun încât dacă amestec 500 ml de apă cu sare și puțin bicarbonat de sodiu s-ar putea să nu am nevoie de hamei. Aroma nu este rea, are ceva influențe de malț iar dacă era mai carbonatată poate că intra în segmentul băuturilor răcoritoare. Mirosul primește 3, probabil că a fost ambalat în altă sticlă iar gustul un 4 de încurajare.

Scor final 2,5, cam mare zic eu dar poate că pentru un hipster de hipster este o delicatesă, cine știe ?

Nu recomand !

Marca – ALL MALT

Producator –  Tempo Beverages LTD

Tara de origine – Israel

Ambalaj –  Sticlă 0,33 L

Alcool – 5 %

Ingrediente –  hipsterii știu de ce

Tip – Pils declară ei dau după mine este lager

Temperatura de servire – 4-5 °C

Pahar – cilindric sau cu deschidere cât mai dreaptă


Maccabee – Pils
Tagged on:             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.