Nemțeana – Premium pils – Artizanală

Trebuie să recunosc de la început faptul că berea m-a cumpărat pe mine și nu invers. Am așa un obicei prost să mă tot uit după beri noi sau vechi dar pe care nu le cunoaște papila mea gustativă. Bine ele papilele sunt mai multe la oameni dar eu am câteva dresate doar pe bere. Să revenim la berile noastre și cum mă plimbam eu aiurea prin ceva market brusc ochiul drept face stanga și zăresc minunea adică raionul cu bere dar în raionul cu bere pac ceva nou…suspans…liniște mormânt gen film horror prost și iarași pac…Nemțeana.

Ce?!

Da, Nemțeana o bere nouă pe plaiuri mioritice produsă la inițiativa unor oameni buni sau răi, nu-i cunosc dar sigur le place berea, a apărut prin 2015 dacă nu mă înșel dar eu o gust acum  în 2017.

Nu știu cine a fost responsabil de imaginea de marcă la această  bere dar aș vrea să cunosc acest om deoarece cred că a contribuit enorm la imaginea acestei beri. În primul rând font-ul folosit pe eticheta imită scrisul de mână ceea ce clar îți dă o senzație de home-made sau ceva. Pe mine  m-a cucerit prezentarea mai ales că pe eticheta secundară te învață ca pe prost cum se toarnă berea nefiltrată în halbă dacă vrei senzații de nefiltrată sau cum să bei ca berbecul din sticlă fară senzație.

Hai că am scris de-mi geme tastatura de sete. 10 pentru prezentare și pentru că îmi place și pentru că așa vreau eu.

La aspect nu mă gâdilă într-un mod special. Da, are o spumă abundentă dar nu persistă, bine la o bere artizanală nu spuma este vioara întâi așa că pot sa dau un 7 pentru aspect fără să am mustrări.

Nemțeana miroase ca  Râul Mic la dezgheț. Da știu că este greu de comparat dar chiar nu ați mirosit Nemțeana până acum ? 4 la acest capitol.

Cu așa miros, greu îmi vine să gust dar dacă pentru asta sunt plătit mă sacrific.

Surprinzător dar gustul chiar este peste așteptări. Pentru o bere artizanală este destul de bine carbonatată și cu un gust răcoritor, amărui și puțin sărat pentru care pot să ofer lejer un 8. De ce nu 10 ?! Am impresia că ceva lipsește sau nu e bine definit. De exemplu retrogustul este amar ceea ce duce spre o bere IPA nu  Pils.

Trebuie să mai beau o bere înainte de a da un verdict final.

După două minute…

RECOMAND cu un scor general de 7,25 pentru că este o bere bună pe care o vreau alături și se un mic românesc dar și alături de fructe de mare.

Marca – Nemțeana

Producator – SC IOSIDORO SRL

Tara de origine – România

Ambalaj – sticlă 0,5 L

Sursa – Lidl

Alcool – 5%

E.P. – 12,2 °P

Ingrediente –  apă, malt din orz, hamei, drojdie de bere, multă măiestrie


Nemțeana – Premium pils – Artizanală
Tagged on:                     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.