Nu vă mai obosesc cu introducere pentru că de Olovina am vorbit pe lung, larg și lat aici – unde vă prezentam varianta English Ale.

     Astăzi degustăm Amber Ale denumire care vine de la tipul de malț folosit, mai exact malțul de chihlimbar care are o aromă amară și  intensă.

     Producătorul zice asta:

     ”Un Ale de vară, cu malțul ușor mai prăjit, cât să ofere senzații de caramel un pic sărat, alune și nuci macadamia. O bere mai complexă, dar nu sățioasă, cu o bună structură. Gust specific, dulce-amărui, cu accente de condiment şi arome dominate de hamei. Ideal in asocieri cu snackuri de tip fructe seci.”

     Imediat o să gust și din nucile de macadamia. Sper că macadamia e ceva cu frunze și nu cu blană.

     La prezentare stă puțin mai bine față de sora ei English ale, dar nu excelează. Doar culorile par mai prietenoase, dar în rest nimic special.

     În pahar arată foarte bine, culoarea este absolut delicioasă, iar spuma abundentă și cremoasă persistă până la apocalipsă. Mirosul este destul de fresh, mă așteptam la ceva mai greu, dar se potrivește incredibil de bine cu gustul. Descrierea de mai sus oferită de producători este fix ce trebuie. Are o aromă inițială intensă de caramel sărat și puțin amăruie after-taste.

      Este o bere foarte bună pe care o RECOMAD. Poate fi și o bere aperitiv alături de ceva brânză împuțită, paote însoți și un desert sofisticat, dar eu zic ca merge pe gât alături de un piept de rață.

     Mai jos link-urile către celelalte variante OLOVINA.

English ALE

Prezentare – 5

Aspect – 9

Miros – 7

Gust – 10

Nota finală – 7,75

Marca – Olovina

Producător – Tiergarten SV AG SRL

Distribuitor –  Carrefour

Tara de origine – România

Ambalaj – sticlă 330ml

Alcool – 5,5 %

E.P. –  Necunoscut  °P

Ingrediente – Apă, malț din orz, hamei, drojdie

Tip – Amber Ale

Temperatura de servire –4 – 8 °C

Pahar – tip lalea


OLOVINA – Amber ale
Tagged on:             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.