Berile OLOVINA sunt produse după rețete originale marca Olovina, fabricate in Romania, de către Tiergarten SV AG SRL. Absolut neinteresant până acum și cred că fix așa va rămâne ceva timp. Este o marcă noua de bere apărută pe raft cred că are maxim un an.
Am găsit pe site-ul lor că ar fabrica cinci tipuri de bere, dar azi vom degusta English Ale.
Probabil că încă sunteți cu ochii în ochiul de pe etichetă. Pot să înțeleg eticheta dacă mă raportez la nume dar nu pot să înțeleg numele raportându-mă la bere.

Pe bune ?! Olovina ? Sincer eu am crezut ca e ulei de măsline extra virgin pale ale obținut prin presare la rece din măsline cu părinți campioni.

Vă rog sa va imaginați că mergeți la bar după vreo cinci beri deja digerate și cereți: ”O..oooo…ooooo oloo…olovi—olovio…Da-mi bere or ‘ce.” Cam asta ar fi discuția.
Mai țineți minte Schlossgold ? Să-l vad eu pe ăla care după șase beri poate să comande asta. Pai, secretul e că Schlossgold nu are alcool așa că o comandă oamenii treji sau ăia cărora nu le place ceaiul cu rom. Eu, dacă aș face o bere i-aș zice ”Da-mi”, iar discuția la bar ar fi așa;

  • – Dă-mi
  • – Câte ?
  • – O…u…trei in plm.

Revenim la Olivia noastră cea de toate zilele. Hai că acum parcă are și nume de cremă pentru ten uscat.
La capitolul aspect nu excelează, dar nici nu e in jumătatea goală a paharului. Are o spumă abundentă dar destul de aerisita ceea ce o face să nu persiste mult . Cu toate astea rămâne un ”guler pe pahar” care sa dovedească ca a trecut pe acolo ceva bere. Culoarea în schimb este absolut delicioasă. E o combinație frumoasă între chihlimbar și rubin, un arămiu strălucitor cu nuanțe de fuxia. Maro ca să înțeleagă si bărbații.
Mirosul este foarte fain si nu o sa o lungesc aici pentru ca o fac lata la gust, dar dacă e să-mi imaginezi cum miroase un hamburger cu gem de gutui, cam asta e.
La gust vă citez de pe site-ul oficial al fabricii de ulei:
” O bere potrivită pentru gastronomie, cu intensități care o fac ideală chiar și alături de carne roșie, de curcan sau porc, steak-uri sau grill-uri. Structură generoasă și complexă, gust lung şi surprinzător, cu note de ceai negru și accente de nuci şi castane proaspăt prăjite.”
Acum vă zic eu: gust ușor fructat, cu ceva arome de scorțișoara, carbonatare medie si retro gust ușor acrișor . Acum, eu nici nu prea prizez ceai negru.
Vă recomand cu încredere, dar e păcat de ea să o stricați pe curcan. Eu o recomand alături de ceva fripturi grase: porc mistreț, cangur cu ficatul gras, cerb supraponderal, urs de neam prost.
In fine, merge si pe lângă niște coaste BBQ. De fapt nu merge pe lângă ci pe…

Prezentare – 3 cu indulgenta. Scris negru pe fond roșu e cea mai proasta alegere. Eticheta zici că e gaura neagră desenată de unul care tocmai a trecut prin ea.
Aspect – 9 fuxia rulz
Miros – 8 pentru gutui.
Gust – 9
Nota finală: 7,25
Marca – Olovina
Producător – Tiergarten SV AG SRL
Distribuitor – Carrefour
Tara de origine – România
Ambalaj – sticlă 330ml
Alcool – 5,9%
E.P. – Necunoscut °P
Ingrediente – Apă, malț din orz, hamei, drojdie
Tip – English Ale
Temperatura de servire –4 – 8 °C
Pahar – tip lalea
Gata, va salut si vă urez bine !
Dacă vă place ce fac îmi puteți mulțumi cu un share dacă nu cu două.
Renul


Olovina – English Ale
Tagged on:                     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.