Peroni – Nastro Azzuro

 Am de ceva vreme berea asta în frigider dar pur și simplu mi-a fost frică să-i fac o recenzie deoarece dacă berea s-ar fi dovedit bună totul ar fi fost ok dar dacă nu atunci conflict pentru că dacă zic ceva rău despre Peroni e ca și cum aș face mișto de VW Golf.

Dar de teamă să nu expire (berea nu vw) și pentru că pe blogul meu pot sa am absolut orice părere vreau eu despre Peroni și VW Golf iată recenzia.

Berea Peroni are o istorie cam de 170 de ani sau mai bine zis atunci s-a înfiițat de către Francesco Peroni compania care a produs prima dată berea Peroni. În anul 1963 apare si berea Nastro Azzuro iar în 2005 se lansează ceea ce bem noi acum, adică Peroni Nastro Azzuro.

Ceea ce degustăm noi este o mizerie, scuze, bere produsă de URSUS Breweries cică sub controlul atent al celor de la Birra Peroni.

Bun, dacă ați terminat de râs continuăm.

Deci sub controlul acela atent asigurat de Birra Peroni cei de Ursus au strecurat ceva MALAI printre acele ”Tutti ingredienti naturali”, este adevărat, mălaiul este natural dar la fel și urina de sconcs, parcă nu din tot ce este natural se face bere.

Acum dacă toți băutorii de Peroni  și o parte dintre posesorii de VW mă caută prin oraș este bine să mă apuc de degustat berea, poate termin.

Orice degustare de ceva începe cu aspectul iar în cazul berii spuma este esențială pentru o bere lager. Am folosit pentru această bere un pahar conic care favorizează spuma și am turnat regulamentar la 45° dar fară succes. Această bere nu se remarcă prin spumă poate chiar este un minus dar în schimb are o culoare frumoasă auriu-strălucitor care alături de mirosul proaspăt și gustul puțin amărui-sărat, caracteristici care indică o bere fresh chiar dacă puțin mai alcoolizată.

Retrogustul este foarte răcoritor fiind ajutat și de carbonatarea peste medie.

Vă recomand Peroni doar atunci când în club este cea mai ieftină bere.

Din punctul meu de vedere Peroni este doar o bere iar raportul calitate/preț nu o ajută.

Caracteristici

Marca – Peroni Nuastro Assuro

Producator – URSUS Breweries / SAB MILLER

Distribuitor –  URSUS

Tara de origine –  România

Ambalaj – sticlă 0,33 L

Sursa –  Mega IMAGE

Alcool – 5,1%

Ingrediente – apă, malț din orz, MĂLAI, hamei

Tip – Special Lager

Temperatura de servire –  3-5°

Pahar – Pokal, conic

Calificative

Prezentare –  5

Aspect – 5

Miros – 4

Gust –7

Nota finala – 5,25

 


Peroni – Nastro Azzuro
Tagged on:                     

5 thoughts on “Peroni – Nastro Azzuro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.