Petrus – Rood bruin

Ultima din mini-seria Petrus, varianta ROOD BRUIN este o combinație între Petrus Aged Pale 33% (recenzia aici) și ceva bere tânără brună 67%.

După varianta Aged Red parcă nu îmi vine să gust berea asta dar mă duc să fac 100 de flotări și să alerg 5 km poate îmi vine cheful.

Glumesc, deja am băut o sticlă, știu cum e, făceam doar o introducere pentru că nu am inspirație.

Trecem mai repede la subiect și începem ca de obicei cu prezentarea care se prezintă sub forma unui recipient din cămara lui Merlin, tot felul de informații inutile de parcă interesează pe cineva că berea e îmbătrânită în butoaie de stejar și că pe o scară de măsură a acrului este la 3/5, 7 pentru prezentare.

Culoarea este maro, ușor roșiatică la care cică contribuie mult berea aia brună și tânără…tineretul din ziua de azi. Spuma este abundentă la început dar se menține sub  forma unei dantele la suprafața berii și pe pahar destul de mult așa cam de un 7 zic eu pentru aspect.

Te uiți la pahar și te aștepți la o bere neagră din aia dură care trebuie stinsă cu apă minerală dar nu este așa iar mirosul o trădează din prima. Este foarte fresh cu ușoare urme de hamei dar parcă ai mirosi iarba după ploaie, bine nu iarba aia la care vă gândiți voi.  Gustul este din aceeași zonă și chiar dacă indicele de acreală este peste medie se lovește de aroma puțin amăruie care-i taie elanul, avantul nu animalul țin să precizez pentru ăia care au mirosit doar iarba uscată.

Din partea mea 8 pentru miros și 8 pentru gust care pentru o bere neagră este chiar foarte răcoritor, poate și din cauza carbonatării peste medie.

În concluzie Rood Bruin în neerlandeză  sau maro – roșcat în română este o bere chiar bună, răcoritoare dar și cu arome fine de cafea și caramel.

Cu un scor de 7,5 stă destul de bine în top 100 iar eu o RECOMAND alături de preferatele mele, coastele de porc Kentucky sau cu o pastramă de berbecuț…

Marca – Petrus – Rood bruin

Producator – Brouwerij De Brabandere

Distribuitor – Lidl dar cam rar

Tara de origine – Belgia

Ambalaj – sticlă 0,33 L

Sursa – gaură în bugetul propriu

Alcool –5,5 %

Ingrediente – apă, malt de orz, hamei

Tip – Lager Black

Temperatura de servire – 6-8 °C

Pahar – lalea


Petrus – Rood bruin
Tagged on:                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.