Piraat  – triple hop

Piraat de data asta pe verde iar extensia de TRIPLE HOP și aici vă rog atenție vine de la cele patru tipuri de hamei care sunt adăugate în bere de trei ori în timpul procesului de fabricație al berii, cumva un carcalete.

Deci o nebunie de rețetă cu mult hamei și toate aromele cu toate gusturile amestecate de trei ori și adaugate de cinci apoi gustate de opt de un maestru berar mort la naștere singurul de pe planetă care știa cum să combine cele patru feluri de hamei de trei ori în șapte zile neconsecutive, de post, din trei luni diferite, fizică cuantică nu analiză matematică pentru începători.

Acum dacă vă spun și cum se cheamă cele patru tipuri de hamei o să credeți că vă recit din Captain Planet.

Tetra, Saaz, Aurora și Cascada nu sunt ceva boli contagioase ci cele patru tipuri de hamei care se adaugă de maestrul ninja-berar după o schemă complicată și secretă dar care oferă acestei beri Piraat Triple Hop un caractère complexe et élevant cum ar zice un mare prezentator de la o televiziune al cărei nume scurt din două caractere îl ținem secret.

Bun, eu unul zic să trecem la lucrurile cu adevărat dureroase și nu mă refer aici la tortură ci la cele patru puncte cardinale esențiale pentru recenzia noastră cea de azi: prezentare, aspect, miros și gust.

De prezentat se afișează bine să zicem că mai rău putea să fie pe etichetă un cârlig sau un ochi lipsă dar așa cu corabia este mai exotic, cam de un 7.

Aspectul este super interesant initial, are o culoare aurie de bere lager care te atrage în cea mai mare capcană de bere trapistă iar cu o spumă doar o idee mai durabilă lua un nouă dar așa ajunge 8.

Mirosul frucat, proaspăt dar cu anumite arome mai înțepătoare gen cuișoare dar care nu deranjează, 9.

Gustul este complicat de prezentat dar bun. Are așa niște arome care se cam bat cap în cap ca particulele lui Hîncu. La început gustul este răcoritor, ușor sărat apoi carbonatare amplifică aceste arome iar senzația este că bei o bere ușoară dar după vine retrogustul care te lovește destul de stângaci cu dreapta fix în papila gustativă sensibilă la amar. Problema nu e că te lovește, treaba nasoală e că lasă semne și chestia aia amară persită.

Este o bere destul de dură chiar dacă are arome fine.

Cu un SCOR general de 6,75 (3 pentru gust) teoretic este o bere bună dar practic nu ceva care să RECOMAND așa că NU.

Am mai discutat de sora geamănă – PIRAAT fară triple hop.

Marca – Piraat

Producator – Van Steenberge

Distribuitor – Lidl

Tara de origine – Belgia

Ambalaj – Sticlă 0,33L

Sursa – Lidl

Alcool – 10.5%

Ingrediente – malt din orz, zahăr, orez, hamei,drojdie,

E.P. – 22°P

Tip – Trapistă

Temperatura de servire – 4-5 °C

Pahar – Tip lalea


Piraat  – triple hop
Tagged on:                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.