Razorback – Ale

Chiar dacă sunt un mare iubitor de bere weissen iubesc în egală măsură și berile de tip ALE dar mai ales acele beri produse de mici berării, CRAFT-ALE. Din punctul meu de vedere ele sunt ca niște cărți, ca o poveste cu tărâmuri de basm, personaje ciudate, întâmplări S.F. și evident o legendă.

Așadar mistrețul, pentru că asta înseamnă razorback în Limba Geto-Dacă este o bere de tip craft-ale produsă de berăria Ringwood. Ringwood în Geto-Dacă înseamnă ”ghiulul de lemn al lui Gerula” dar absolut fără nici o legătură, Ringwood este și un orășel din regiunea sudică a Angliei,  Hampshire (Drujba Veselă în Geto-Dacă).

În Ringwood berea are o istorie încă din evul mediu dar berăria cu același nume a fost fondată de Peter Austin în 1978 ceva nepot a lui Gerula sau Rubobostes, incă nu e clar

Mistrețul se prezintă într-un recipient de sticlă absolut banal dar etichetele au un aer vintage,  adică ”before Zamolxis” în daca veche, care te face curios, Razoback-ul este prezentat ca un wild boar* hipster* alergând de la stânga la dreapta, nu se știe de ce.

*Dictionar

wild boar – porc sireap din vremea lui Burebista

hipster – tarabostes cu cușmă roz din vremea lui Decebal

Îmi place PREZENTAREA așa că un 8 pentru asta.

În pahar mistrețul cam devine porc de Guineea în sensul că are o culoare roșiatică, prietenoasă cu o spumă deloc agresivă chiar dacă abundentă inițial.Dau un 6 la ASPECT pentru culoare că în rest Decebal cu mila.

Vă recomand să treceți repede peste aspect deoarece mirosul și gustul sunt vedete aici. Parfumul este unul fresh de citrice și hamei iar gustul dulce – amărui, cam ca un bitter aduce la arome iar after taste se simte puțin un gust de caramel.

Pentru o bere cu 3,6% alcool este destul de …nici nu știu cum să-i zic. MIROSUL este aproape acolo unde trebuie și are o notă de 7 iar  GUSTUL este foarte aromat și echilibrat iar pentru asta ZECE cu felicitări.

Cu 7,75 o notă generală foarte bună RECOMAND mistrețul alături de mistreț dar merge și varianta domestică iar dacă aveți curaj* chemați-l la cină și pe Gerula ca să vă arate colecția de surprize Turbo.

*Dictionar

Curaj –instinct primar de a fugi în munți când se revarsă Dunarea.

Instinct primar – Basic Instinct , film dac

Film – Înșiruire de imagini în care Gerula își mângâie armăsarul

Marca – Razorback

Producator – Ringwood Brewery

Distribuitor – Lidl

Tara de origine – U.K.

Ambalaj – sticlă 0,5L

Alcool –3,6 %

Ingrediente – malt de orz

Tip – Ale

Temperatura de servire – 4-10 °C

Pahar – pint


Razorback – Ale
Tagged on:                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.