Șapte Coline este un brand ieșean sub care niște oameni au început să fabrice bere într-o veche fabrică, sper că o fabrică de bere nu de termopane. Au început în 2005 doar că au tras frâna de mână în 2009 și au golit instalația. Motivul ? Cică să nu mai facă compromisuri și bla bla.
Au stat drept și au gândit strâmb iar în 2018 se relansează cu mare fast:
”La berăria Șapte Coline berea este produsă după rețete verificate și dovedite în timp pentru a garanta același gust premium în fiecare pahar.”
Cred și eu că în nouă ani tot au verificat și au dovedit.
Mă opresc cu introducerea iar dacă mai vreți povești vă invit aici — https://saptecoline.ro/valorile-noastre/

Prezentarea nu este senzațională, adică nu are ceva design care să-ți ia ochii, poate doar numele Șapte Coline care mai mult te duce cu gândul la un vin nu la bere. N-am ce să punctez aici plus că insistă excesiv pe ”nefiltrată” și ”artizanal” dar despre astea discutăm mai târziu. Pentru o bere artizanală 3 pentru prezentare, eticheta are totuși o formă dubioasă.

La capitolul aspect vreau să aduc în discuție termenul de ”nefiltrat” prezentat pe etichetă. Dragilor, berea este e limpede ca apa plată. Despre spumă nici nu are rost să vorbim. Jandarmii care se ocupă de calitatea berii spun că la o bere de calitate spuma trebuie sa fie densă, bulele să fie mici și uniforme și să persiste minim trei minute. Să zicem că după trei minute mai vezi ceva spumă dar atât. Cel mai tare mă supără partea cu nefiltratul, ar putea să renunțe la falsa informație de pe etichetă așa că 1 pentru aspect.

Trecem la ce contează cu adevărat la o băutură și anume miros și gust. Ambele caracteristici se evidențiază prin arome puternice de hamei. Mirosul are o ușoară caracteristică Fresh de citrice iar gustul este destul de amar și sărat dar salvează situația retro gustul care vine cu ceva arome de fructe. Aici este un exemplu clar de situație unde mirosul și gustul se combină bine: 7 miros și 6 gust.

4,25 nota finală pentru berea asta dar cu note mici la aspect și prezentare. Eu sincer NU RECOMAND pentru că am impresia că ”umblă cu cioara vopsită” din punctul meu de vedere nu e nici artizanală nici nefiltrată. Dacă cumva mă înșel accept o invitație în fabrică să ne împăcăm. 🙂

Vă doresc bere rece-n frigider și aripioare picante în farfurie !

Tip bere– Lager
Marca –Șapte Coline
Producător – Berăria șapte Coline
Ambalaj – Sticlă 0,5L
Ingrediente –Apă, malț din orz, hamei, drojdie
Alcool – 4,75%
E.P. –  12 °P
Temperatura de servire – 4°C
Pahar recomandat – Tip Pilsner pentru spumă sau un pahar mare de vin roșu pentru miros.


Șapte Coline- Triplu H
Etichetat pe:                    

3 comentarii la „Șapte Coline- Triplu H

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.