Sikaru – Roșcată
Când am citit prima dată eticheta am zis hopa și-a tras Șeicaru berărie. Oare Hrușcă ce mai face ? O să aflăm curând.
Nici nu știu cu ce să încep sau ce să scriu pentru că practic găsiți tot ce vreți despre berea asta pe site-ul lor și nu numai despre Sikaru. Poți să afli de exemplu că ” Sikaru este numele unei rețete de bere menționată în Imnul către Ninkasi, zeița Sumeriană berii ” și că ”era destul de diferită de berea de astăzi, fiind un fel de paine lichidă cosumată în grup cu ajutorul paielor de bambus pentru a evita ingerarea particulelor solide”.
Îmi vine să vomit.
Bun, berea vie cum o numesc ninkași este o bere aproape artizanală, pentru mine artizanal înseamnă un butoi și un cazan dar …
Berea Sikaru de tip English IPA pe scurt sau English India Pale Ale pe larg ca și prezentare stă foarte bine. Eticheta este absolut atractivă și originală dar seamănă cumva cu un tatuaj prost făcut pe grabă în port la Chilia. Dau un 9 pentru prezentare și nu zece pentru că recipient pentru liliputani, 0,33 L.
La capitolul aspect eu nu aș zice că este bere roșcată dar are o tentă frumoasă de chihlimbar iar spuma este întradevăr abundentă și persistă dar are așa o textură destul de răvășită, 8 pentru aspect.
Mirosul este fix cum mă așteptam și anume foarte puternic de hamei și cam atât, 6.
Gustul vine destul de amar în mare parte dar pentru o IPA este acceptabil iar pe undeva se simte o aromă mai răcoritoare ceea ce o face mai fresh dar din păcate after-tase te inundă o amăreală combinată cu ceva acru greu de suportat mai ales pentru un novice, 5 cu indulgență.
Oamenii care au realizat această minunăție o recomandă alături de burger, friptură, mâncare mexicană sau indiană, steak, salam, branză cu mucegai, cheddar, desert și mâncaruri sărate, practic la orice.
În schimb eu NU o RECOMAND, este prea dură și nu-mi dau sema cum aș bea așa ceva la o porție de clătite cu brânză.
Hai noroc !
Pentru ăia care încă se mai întreabă cine dracu mai e și Șeicaru le răspund eu: Vasile.
Păi el a compus muzica și a scris versurile la marele HIT mondial ”Domnule maior”.
NU ?! Nici acum ?!
Marca – Sikaru
Producator – SC NINKASI SRL
Distribuitor – Zeița supremă a berii IPA
Tara de origine – România
Ambalaj – fiolă 0,33L
Sursa – donație dar se gasește aici — http://www.sikaru.ro/unde-gasiti-sikaru.html
Alcool – 5,2%
E.P. – 13.5°P
Ingrediente – apă, malț din orz (din 4 tipuri de hamei), drojdie, hamei x4
Tip – IPA
Temperatura de servire – RECE °C
Pahar – tip lalea
Aaaa daaaa. Am uitat, nota finală este 6,99 dar puteți și voi să calculați sau nu vă mai place geometria ?