Skol – nepasteurizată

Ori bem bere ori bem bere ! Cel mai tâmpit slogan de la marea schismă încoace dar chiar și aia era mai deșteaptă măcar aveai de ales între Roma și Constantinopol nu între bere și ghici ce ? Bere.

Asta e ca-n bancul ăsta prost:

” Care-i diferența dintre un crocodil și un crocodil???

– Crocodilul e mai mult lung decât verde….

– $%&^(*&(*&%#@$%#@???

– Păi da ! Verde e numai pe spate pe când lung e tot timpul anului. ”

Cam așa e și cu ori bem bere ori bem bere…

Da dragilor am zis să ne mai uităm și în curtea noastră, bine ăia care stau la casă restul pot să se uite la casa scării sau la jaluzele și să ne ocupăm puțin de SKOL dar nu acel SKOL ordinar care e de fapt varianta low – cost de la Carlsberg ci de cealaltă variantă low-cost de la Carlsberg, Skol – Nepasteurizată.

Skol nu a fost niciodată  în top cinci beri de băut pentru mine și asta din cauză că ambalajul are un design retard și pentru că ”100% Malț” de parcă e ceva neobișnuit.

Dar să trecem la varianta de azi, SKOL nepasteurizată sau mai clar netratată termic pentru conservare ceea ce este adevărat nu ca TIMISOREANA unde cred că este doar o…sau un alt ambalaj. Berea asta pe care o beau eu acum este produsă în August și expiră în Noiembrie, absolut credibil și normal pentru o bere nepasteurizată.

Începem cu ambalajul și pot să zic de la început că față de varianta pasteurizată aici avem niște culori vii atrăgătoare și care se completează cumva chiar dacă initial te duce cu gândul la berea fără alcool mie-mi place așa cam de un 7 pentru prezentare.

La aspect treburile sunt simple și mă risc cu un 6 mai mult pentru culoare iar la spumă dacă se mai lucra puțin era chiar interesant.

Hai că acum începe provocarea pentru că adevăratele atuuri se văd în miros și gust .

Nu o să mă raportez la varianta pasteurizată pentru că nu o am pe stoc și nu pot compara așa din memorie dar o să revin.

Mirosul este plăcut, zic eu, preponderent de malț dar mai există așa fad o aromă parfumată, foarte fad dar destul de un 6.

Gustul este chiar interesant și pentru o bere lager și se mulează bine pe preferințele mele. Carbonatarea este medie, gustul puțin amărui și mai mult dulce –sărat iar after taste se simte mai mult un gust sec și sărat. Cred că un 7 pentru gust este o cifră corectă.

6,5 Nota finală și zic eu notă bună pentru o bere bună pe care o RECOMAND. Nu este o bere excelentă dar pe segmentul ei această variantă s-ar putea să prindă bine.

Hai noroc !

CITEȘTE ȘI MAI JOS — BONUS

Marca – SKOL

Producator –  United Romanian Breweries

Distribuitor – Cineva cu mașină

Tara de origine – România

Ambalaj – sticlă 0,5 l așa cum trebuie

Sursa – Mega Image dar cred că este peste tot

Alcool – 5 % (media mea în clasa a VIII-a la Istoria Artei)

E.P. – 11 °P (nota mea la Circuite Electrice în primul an de facultate)

Ingrediente – apă, hamei, malt din orz.

Tip – Lager

Temperatura de servire –  4-5°C

Pahar – recomandat de sticlă dar merge și direct din PET dar maxim de 1 L.


Skol – nepasteurizată
Tagged on:                     

4 thoughts on “Skol – nepasteurizată

 • 5 October 2017 at 22:41
  Permalink

  Skol e o bere proasta, e interesant ca nu are mălai sau porumb cum scriu unii mai citiți pe etichetele lor. De asemenea termenul de valabilitate pare unul corect.
  Felicitări pentru recenzie.

  Reply
  • 7 October 2017 at 11:25
   Permalink

   Multumesc pentru vizita ! Hai noroc !

   Reply
 • Pingback:Azuga - nepasteurizată | Renul

 • 3 February 2021 at 11:41
  Permalink

  Salut, iti impartasesc parerea in legatura cu berea Skol nepasteurizata, este o bere foarte buna la gust, desi nu este super mediatizata. Conteaza foarte mult la ea, faptul ca nu contine malai sau porumb, este o bere usoara, de baut in orice anotimp. Poate nu am vazut bine, dar nu exista nici o postare despre Heineken, ce parere ai despre aceasta bere, mai ales ca nici aceasta nu contine porumb sau malai?

  Te salut, numai bine

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.