Spartan – Lager

Sparta a fost un oraș din Grecia antică și presupun că nu este vreo noutate pentru careva dar paradoxul este că astăzi în Grecia nu este nici un oraș denumit Sparta în schimb în S.U.A avem patru. Astăzi pe locul unde a fost odată Sparta se află Sparti  un municipiu din  Laconia fără nici o legătură cu berea noastră de astăzi.

Spartan în schimb este o bere Lager probabil produsă în Grecia destul de anonimă în rândul berilor grecești dar totuși este singura care te duce cu gândul la ținutul elen.

Această bere lager în recipient de 0,33L este deja o insultă dar ajută puțin grafica afișată așa că pot da un 5/10 pentru prezentare dar la aspect nu am ce nota. Culoarea galben-pai este frumoasă dar fără să fie animată de o bulă două arată a altceva iar spuma e fix ce a rămas din spartani după lupta de la Leuctra care a avut loc undeva pe vremea asta dar în 371 î.Hr. adică neant. Cam 3/10 merită aspectul.

Mirosul este fresh de citrice cu ușoare urme de hamei dar combinația este una reușită pentru o bere lager și merită 6/10 dar la gust sunt blocat definitiv fix ca la Robingo de mascota oribilă a lui Brenciu.

Pentru cei care de abia au împlinit vârsta legală pentru consumul de bere mai jos un link cu mascota și cu Brenciu pe vremea când arăta fix ca mascota .

https://www.youtube.com/watch?v=2diKpzN9_Q4

Gustul este puțin acru-amărui, răcoritor dar puțin pronunțat fără o aromă definită. Retrogustul este sec, dulceag și persistă iar pe final parcă este puțin sărat.

Spartanii aveau un obicei barbar de a ucide copii care nu erau conformi cu etalonul așa că sunt curios ce ar fi făcut cu berea asta…de băut în nici un caz.

Pe mine nu prea mă interesează părerea spartanilor așa că pentru mine gustul este undeva la 6/10 și o RECOMAND cu încredere alături de o musaca grecească.

Nota finală este un  5 curat dar cu posibilități de avansare.

Marca – Spartan

Producator – Masoutis SA

Distribuitor – LTIN Grecia

Tara de origine – Grecia

Ambalaj – doză 0,33 L

Sursa – Market Salonic

Alcool –  5 %

Ingrediente – apă, malt de orz, hamei, drojdie, maltoză

Temperatura de servire – 3-4°C

Pahar – pint sau lalea cupa deschisă


Spartan Lager
Tagged on:         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.