Summer punch

Continuăm seria de la HH cu această bere de sezon, sper că nu mai dă o nisoare in iunie. Degustăm astăzi SUMMER PUNCH de la  Hop Hooligans o bere de tip Ale foarte interesantă.

Așa pe scurt cumva este o socată cu alcool dar puțin mai complexă. Nu știu dacă la aspect mai are rost să comentez ceva deoarece este clar ca cei de la HH fac tot ce e posibil ca berile lor să arate bine. Eu am folosit un pahar de tip lalea – cupă deschisă pentru a favoriza mirosul în detrimentul spumei dar nu era cazul. Această bere are o spumă frumoasă, compactă și abundentă care persistă destul indiferent de pahar. Totuși o cupă deschisă lasă acele arome de citrice combinate cu hamei să-ți inunde capul prin nări. Până aici, dacă n-ai gustat juri că e socată, bine din aia făcută acasă nu mizeria aia de la fa…

Treburile se complică puțin la gust deoarce apare alcoolul în peisaj care schimbă socata în bere. Absolut gustul puțin amărui, fructat și mediu carbonatat este de bere iar retrogustul sec și amar confirmă .

Am oarecare rețineri să declar această bere ca fiind una SUMMER pentru că în ciuda aromelor nu prea este fresh, nici recomandată pentru potolit setea pe malul mării. Poate o SUMMER bere mai de seară așa pe o terasă cu un pește în farfurie. Se pun și hamsiile.

Dacă vrei să potolești setea cu ceva atunci eu NU RECOMAND.

Caracteristici

Marca – Summer Punch

Producator – Hop Hooligans

Distribuitor – Hop Hooligans

Tara de origine – România

Ambalaj – Sticlă 0,5L

Sursa – Donație

Alcool – 5%

Ingrediente –  apă, malt de orz, malt de grâu, fulgi de ovăz, hamei, drojdie

Tip – ALE

Temperatura de servire – 5-6°

Pahar – Tip lalea sau cupă deschisă

           Calificative

Prezentare – 6

Aspect – 7

Miros – 8

Gust – 4

Notă finală – 6,25

 

 


Summer punch
Tagged on:             

One thought on “Summer punch

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.