Timișoreana – Nepasteurizată
Despre Timișoreana am mai vorbit aici dar a apărut pe piață un sortiment nou care mi-a atras atentia și anume Timisoreana nepasteurizată. Pentru cine nu e familiarizat cu acest termen aflați că pasteurizarea este tratamentul termic la care este supusă berea pentru a stopa fermenarea după ambalare și implicit pentru a mări termenul de garanție cam așa cum fac mamele noastre cu zacusca și dulceața. Așa ca și comparație o bere pasteurizată are termen de valabilitate 12-18 luni iar una netratată termic undeva la 3-6 luni și mai apar mici diferențe la gust și consistență.
Așa cum am zis am remarcat imediat pe raft noua etichetă de la Timișoreana care din punctual meu de vedere arată foarte bine, chiar dacă pare negativul de la veche etichetă și termenul ”NEPASTEURIZATĂ” apare de vreo zece ori.
Ca aspect berea se prezintă foarte bine are culoarea auriu – pai și spumă densă, abundentă și persistentă.
La gust și miros nimic deosebit comparativ cu varianta pasteurizată poate gustul puțin mai dulce dar carbonatarea și mirosul sunt aceleași. Este o bere putin aromată, răcoritoare fără pretenții dar care se combină ușor cu orice fel de mâncare.
Mie personal această bere nu mă încântă în mod deosebit adică diferența între pasteurizat și nepasteurizat este foarte mică, poate ceva diferențe minime la gust și consistență dar eu cred că tot căștigul e de partea celor de la Ursus Breweries deoarece au eliminat o etapă din procesul de fabricație.
Ce îmi place în mod deosebit este eticheta și o să RECOMAND această bere dar nu pentru aspect ci pentru că este o bere corectă în segmentul ei dar trebuie să mă lămuresc ce caută AZOTUL la ingrediente.
Caracteristici
Marca – Timișoreana
Producator – Ursus Breweries
Distribuitor – Ursus Breweries
Tara de origine – România
Ambalaj – Sticlă 0,5 L
Sursa – Cora
Alcool – 5%
Ingrediente – apă, malț din orz, MĂLAI, hamei. AZOT cică pentru protejarea spumei. Asta e nouă.
Tip – Lager
Temperatura de servire – 4-6°
Pahar – Halbă sau pocal.
Calificative
Prezentare – 8
Aspect – 7
Miros – 2
Gust – 3
Nota finala – 5
Vezi aici despre azot.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Guinness
Un gaz inofensiv (80% din aerul pe care il respiram e azot) care ajuta la obtinerea unei spume mai fine si care tine mai mult.
Pingback:Azuga - nepasteurizată | Renul