Pentru cine nu știe, TNR pe scurt sau TIMESNEWROMAN.RO pe lung este un site cu fake-news dar la modul amuzant. Bine, trecem peste faptul că unii chiar iau de bune știrile iar pe vremuri comentariile deveneau mai virale decât articolul.
Bun, băieții și fetele de la TNR s-au gândit să vândă ceva sub brand-ul lor și sincer prefer o bere în loc de un tricou de plastic cu imprimeu de căcat.
”Eram la o bere prin 2009 si ne-a venit ideea sa facem un site. Apoi ne-a venit ideea sa ii zicem www.timesnewroman.ro ,  iar in urmatorii 10 ani ne-au venit peste 20.000 de idei ce s-au transformat in articole care au facut istorie in internetul romanesc. Dar abia in 2019, dupa 10 ani, ne-a venit in sfarsit o idee buna: sa lansam berea TNR.”
Acesta este un fragment, povestea integrala e aici — https://www.bereatnr.ro/povestea/

Destul despre site, noi suntem aici să judecăm organoleptic berea blondă cu tupeu.
La capitolul prezentare nici nu aveam vreo îndoială că nu vor găsi un design interesant. În aceeași notă caracteristică au adăugat pe etichetă și informații utile cum ar fi temperatura de păstrare și codul de bare, informații de interes general ca exemplu ”EDIȚIE NELIMITATĂ” sau ”Doamne ocolește-i pe români” și chestii de umplutură : ”Pentru cei peste 18 ani”. Recipientul este cam comun dar pentru o bere fără mari pretenții nota este 7.

În ce privește aspectul în pahar din păcate nu pot să dau mai mult de 4 , explic și de ce. Spuma chiar dacă este abundentă bulele iar sunt mici și uniforme dar nu persistă mai mult de un minut și am probat cu două feluri de pahare. Primul pahar cel cu cupa deschisă facilitează obținerea spumei iar în poză este superbă doar că dispare imediat și ajungi să te uiți la pahar ca la o baltă.
Folosind paharul pentru accentuarea mirosului, spuma nici nu a ajuns la buza paharului dar asta e ceva normal, în schimb mirosul puternic de hamei este plăcut chiar fresh cumva fără alte arome ciudate. Îmi place deci dau un 9.

Gustul, care din punctul meu de vedere este și cel mai important te duce direct către o bere artizanală. Este ușor amăruie cu o aromă de IPA dar destul de bine carbonată și puțin sărată iar after taste răcoritoare și fructată.
Nici nu știu în ce categorie să clasez berea asta. Așa cum spun și producătorii pare un mix bun, cam ce vrea fiecare băutor de bere profesionist : ” o bere care sa ne placa mult noua, o bere care sa fie ultrabaubila, sa curga usor pe gat, frate, nu foarte tare”. Eu zic că le-a ieșit și pentru mine e o bere cu gust de 10.

TNR a obținut un scor general de 7,5 un scor bun zic eu mai ales că am fost puțin mai dur la partea de aspect dar cu toate astea o RECOMAND și sincer să vă spun este o bere care stă bine și lângă țambalul cu mici, T-bone, hamsii sau sepie umplută cu feta.

Tip bere– Lager
Marca –TNR
Producător – Times New Roman
Distribuitor – Times New Roman
Ambalaj – Sticlă 0,5L
Ingrediente –Apă, malț din orz, hamei.
Alcool – 4,5%
E.P. –  11 °P
Temperatura de servire – 4-6°C
Pahar recomandat – Tip Pilsner pentru spumă sau un pahar mare de vin roșu pentru miros.


TNR aia blondă cu tupeu
Tagged on:                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.