Trois chariots – IPA blondă

Trois chariots în franceză sau Trei căruțe fără coviltir  în română este o bere, artizanală produsă în Normadia de tip IPA blondă.

În 1307 Templierii au fost arestați prin ordinul regelui Filip al IV-a al Franței iar averile lor au fost confiscate și evacuate din Paris cu ajutorul a trei căruțe. Cam săraci templierii dacă le-au încăput averile în trei căruțe amărâte dar nah așa e povestea.

Acest tezaur trebuia îmbarcat cu destinația Marea Britanie dar nu se știe cum ca prin minune, așa cum a dispărut flota României a dispărut și tezaurul templierilor înainte de a atinge coastele Normandiei. Tot legenda spune că marele tezaur se află ascuns sub castelul Gisors.

Dacă până acum voi vedeți vreo legătură cu berea eu sunt papă dar conform descrierii gama de beri Trois chariots trezește la viață legenda tezaurului prin aceste beri savuroase cu gust amărui și proaspăt echilibrat prin trei tipuri de hamei.

Bun să trecem la degustat pentru că imi este sete și trebuie să recunosc faptul că sunt chiar curios.

Prezentarea este reușită, nu ceva care să mute privirea dar ok, 6 pentru prezentare.

La aspect însă surpinde și n-aș putea spune că într-un mod plăcut. În primul rând numai blondă nu e cu acea culoare de chihlimbar, poate brun-roșcat dar nu blondă. Oricum la aspect se remarcă spuma cremoasă și abundentă care persistă suficient cât să-ți aduci aminte c-ai avut-o în pahar. Așadar un 8 la aspect poate puțin forțat dar mie îmi place.

Mirosul este absolut fabuls și te prinde de la început. Are o mireasmă florală, dulce aș putea spune că este puțin exagerată dar contrastează foarte bine cu gustul care este amărui chiar amar pot să zic dar after-taste este ușor acru și sărat așadar amăreala nu persistă mult ca la alte beri IPA. 9 Pentru miros și 8 pentru gust note pe care recunosc le-am schimbat de trei ori până acum și încă nu am terminat de scris.

Berea asta este una de meditație deoarece are o concentrație de alcool mai ridicată dar care nu se simte, iar aromele trebuie savurate, așadar nu o recomand nici pentru potolit setea nici pentru mâncăruri ușoare. Încheiem cu un SCOR deloc surprinzător, 7,75  iar eu o RECOMAND alături de fripturi grele, vânat, vită, porc, hipopotam, rinocerb, Yeti, Nessie etc.

Marca – Trois Chariots

Producator –  La brasserie de Sutter

Tara de origine – Franța

Ambalaj – Sticlă, 0,33L

Sursa – Donație

Alcool – 6,2%

Ingrediente – apă, malt de orz, hamei, drojdie

Tip – Artizanală, IPA

Temperatura de servire – 5-6°C

Pahar – Lalea


Trois chariots – IPA blondă
Tagged on:             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.