Tsingtao – Lager

Nu cu apă de la Auchan să evităm ceva confuzie.

Laoshan este un sat din China cu aproximativ 360.000 de locuitori, scuze  370..38…500.000 de locuitori fix acum 19.02.2018 ora 18:48 și vreo 10 secunde.

Propun să trecem la analiză și ca de obicei începem cu prezentarea unde după părerea mea merită un 6 pentru efortul de a scrie pe etichetă informațiile principale și în altă limbă decât chineză, bine, este de înțeles cumva deoarece  Tsingtao se vinde în peste 70, 71, 72… chiar multe țări iar ieri în 2012  aveau cam 59 de fabrici în China. Probabil că azi au 60.

La aspect, pe segmentul ei de bere lager, se prezintă ca la olimpiadă cu maxim potențial. Spuma chiar dacă nu este abundentă este foarte cremoasă cu bule mici și regulate care persistă suficient pentru o bere lager dar ceea ce atrage este culoarea aurie și ușor roșiatică și textură clară 4K.

Cu o spumă mai durabilă ajungea la zece, 9 pentru aspect.

Mirosul și gustul se completează reciproc în sensul că mirosul este puțin pronunțat și  puțina aromă vine de la malț cu o ușoară tentă de citrice iar gustul este dulce, ușor sărat after-taste și mediu carbonatat. Cumva e suspect, mă așteptam la o bere cu arome mai fresh dar din punctul meu de vedere se duce spre un special –lager și nu Pils.

Ca să încheiem, 3 pentru miros și 6 pentru gust.

Cumva vinovat am mai desfăcut o sticlă de Tsingtao, am folosit alt tip de pahar ca să mă decid cu mirosul dar tot 3 iar pentru gust 5, este prea dulce pentru o bere lager.

Cu un scor final onorabil de 5,75 eu RECOMAND berea asta alături de ceva din bucătăria chineză și dacă mai meditez puțin cred că ceva cu rață este perfect.

Dacă  cineva documentat este pe fir: cât de populară este această bere în china ?

Marca – Tsingtao

Producator – Tsingtao Brewery Co. Ltd in Qingdao

Distribuitor –  Asia express food Olanda

Tara de origine – China

Ambalaj – Sticlă 0,33L

Sursa – Lidl

Alcool –4,7 %

Ingrediente – Apă, malt din orz, orez 2,5%, hamei.

Tip – lager

Temperatura de servire – 4-6 °C

Pahar – Pilsner


Tsingtao – Lager
Tagged on:                     

One thought on “Tsingtao – Lager

  • 10 September 2021 at 22:29
    Permalink

    cat de populara este? este a doua cea mai bauta bere din lume, dupa Snow

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.