Vergina – Lager

Vergina este o bere apreciată în special de greci și nu prea se comercializează în zonele insulare și turistice ale Greciei. Eu am dat peste ea prima dată absolut întâmplător într-o crășmă destinată localnicilor din Thassos iar acum am gasit-o într-un Mini Market în Salonic.

Vergina a fost creată pentru a răspunde următorului citat:

”You can’t be a real country unless you have  a beer  and an airline.”

 Frank  Zappa

Prin urmare grecii sprinteni și perspicace au lansat în 1998 prima bere 100% grecească și anume Vergina singura chestie care le lipsea pentru a fi ”a real country”.

Acum judecați voi cum vreți dar România are ceva beri originale plus vreo două companii aeriene dar parcă mai lipsește ceva.

Degustăm astăzi varianta lager de la Vergina care la prima vedere de ambalaj nu prea spune multe dar atrage cumva prin combinația de albastru de Xanthi și galben de Salonic pentru care ma gândesc la un 5/10 pentru prezentare. Nu căutați pe google vă spun eu că nu există nici o legătură între culori și orașe.

La aspect încântă ochiul printr-un frumos galben-pai de Atena și spuma cremoasă, abundentă și care persistă suficient. Ofer un 8/10 pentru un aspect aproape perfect de bere lager.

Mirosul este aproape insesizabil miroase a ceva proaspăt dar nu are o aromă anume fapt pentru care 2/10 este cam mult dar hai că las de la mine. Gustul este fix așa cum mă așteptam : fresh, carbonatare peste medie, puțin dar foarte puțin amărui și sărat. Am zis de la început că nu este o bere consistentă și că este o bere ușoară dar plăcută la gust așa că 5/10 pentru gust.

Cu un scor general de 5,5 este o bere pe care o RECOMAND tuturor alături de orice fel de mâncare, chiar și clătite.

Marca – Vergina

Producator – Macedonia Thrace Brewery

Tara de origine – Grecia

Ambalaj – doză 0,5 L

Sursa – Salonic

Alcool – 5%

Ingrediente – opă, malt, hamei, drojdie

Temperatura de servire – 2-4 °C

Pahar – Conic sau flute


Vergina – Lager
Tagged on:         

One thought on “Vergina – Lager

  • 27 June 2018 at 22:22
    Permalink

    Eu i-as da un 9 foarte buna berea.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.