Hai salut! Sau cum ar fi zis Napoleon ”Să-mi bag ceva-n Waterloo”. Bine, nu așa în română ca săracii ci în franceza cultă ” Notre poulets dans votre cour ”.
Waterloo – Triple hop este o bere de proveniență belgiană, cred că de aici vine și numele berii.
Woaw Sherlock !
Trei tipuri de hamei sunt folosite pentru a crea această capodoperă: Magnum pentru a da o aroma puțin amară, Cascade și Citra pentru arome profunde de hamei.
Îmi place foarte mult prezentarea, chiar dacă recipientul de 0,33 este destul de comun, eticheta retro salvează turma și chiar oferă informații foarte utile despre condițiile optime de servire.
Ofer un 10 pentru prezentare.
Berea asta cică a câștigat ceva premiu în 2019, cel mai probabil pentru aspect. Este una dintre berile cu spuma perfectă , cremoasă și cu bule uniforme care persistă pe toată durata degustării deci 10 și pentru aspect.
Mirosul este specific berilor maturate pentru o perioadă mai mare adică ușor înțepător cam de un 8 zic eu iar gustul este cam de 8. Sincer era la un pas de 10 pentru gust dar after-taste eu nu am găsit acele arome de caise și grapefruit..
Cu o notă de 9 RECOMAND această bere dar consumată cu moderație alături de brânzeturi îndelung maturate.
Marca – Waterloo
Producător – Anthony Martin
Distribuitor – PROCER COMPANY
Tara de origine – Belgia
Ambalaj – Sticlă 0,33
Alcool – 7%
Ingrediente – Apă, malt de orz, zahăr hamei, drojdie
Temperatura de servire –6-8 °C
Pahar – Pocal de preferință sau cupă deschisă.