Bomber – Amber ALE

Bomber sau bombardier pe limba noastră este o bere produsă în UK de Lancaster o companie cu ceva obsesie pentru avioane de un anumit tip.

Pentru mine să numești o bere cu 4,4% alcool bombardier este o glumă mai ales că la noi avem niște cocktailuri tradiționale care se numesc TUN și PANZER. Păi în acest context absintul este ceva Enola Gay.

Oamenii se laudă cu două medalii de aur obținute la nu știu ce concurs, sper să fie măcar de bere și nu de aruncat bombe din avion.

Așa ca prezentare nu arată rău, te face nițel curios să vezi ce e cu avioanele alea de pe etichetă. Cu puțină imaginațe vedem sticla ca un obuz iar design-ul etichetelor este totuși original, 9 pentru PREZENTARE.

Bomber arată foarte bine în pahar, are o culoare castanie interesantă care în combinație cu spuma ușor cafenie dă o notă de eleganță dar păcat de spuma care nu persistă , nu are o consistență fermă și coboară nota la 8 pentru ASPECT.

Mirosul este destul de prezent, ușor parfumat floral, cam cuminte pentru o bere ale și te face să crezi că ai în pahar o bere super lager, 6 pentru MIROS.

            Gustul este sec și amar atât la degustare cât și after-taste cu deosebirea că după prima gura amarul se simte mai puțin și intervine o ușoară aromă fructată. Pentru o bere ALE este foarte răcoritoare nu apasă pe papilele gustative cu acea aromă brută de hamei ceea ce o face o bere ușoară și aromată. Din partea mea GUSTUL este de nota 7.

Îmi place bombardierul și-l RECOMAND deoarece este o bere aromată, ușoară,  care se pretează bine la orice fel de mâncare dar merge și de sete.

7,5 nota finală.

Marca – Bomber

Producator – Lancaster

Distribuitor – Lancaster

Tara de origine – UK

Ambalaj – Sticlă 0,5L

Sursa – Lidl

Alcool – 4,4 %

Ingrediente – malt de orz, hamei,  și altele

Tip – ALE

Temperatura de servire – 4-6 °C

Pahar – conic sau cupă deschisă


Bomber – Amber ALE
Tagged on:             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.