Holy Grail – Golden Ale

Graalul sau recipientul din care bea Gerula tequila la petrecerile dacice corporatiste este un artefact biblic dacă ne imaginăm ceva fizic sau un scop unic și îndepărtat (conform http://www.crestinortodox.ro/religie/sfantul-graal-124341.html),

Dacă citim pe wikipedia, graalul poate fi absolut orice, de la comoara ascunsă de Trăistariu în budigăi la ciupacabra sau un gol marcat de Foresta în ultimul minut. Dar Holy Grail este o bere produsă de Black Sheep Brewery în Marea Britanie din apă, malț de orz, grâu, hamei. Mda, aparent nu din tămâie sau nări de ciupacabra.

Dacă ceva cavaleri au căutat CUPA (vorbim de Foresta deci fără campionat) prin Orientul Mijlociu eu l-am găsit pe Holy GRAAL în Lidl, îmbuteliat frumos în sticlă de 0,5L.

Am degustat Graal-ul dintr-un pahar tip lalea(cupă semi-deschisă) care conservă spuma și favorizează aroma.

Holy Grail este o bere de tip Special Lager cu influențe Ale  cu un gust amărui și puțin sărat, carbonatare medie care se termină cu un retrogust amar, sec și puțin acru. Bere absolut fermecătoare la aspect, remarcabilă prin spuma densă, abundentă și persistentă  iar culoarea arămie contrastează foarte bine cu spuma albă ca laptele…de ciupacabra.

Holy Grail este o bere bună consistentă dar cam dură pentru gustul meu. Cu toate astea  o RECOMAND dar cu ceva platou de fructe de pădure : mistreț, cerb, urs sub formă de pastramă sau friptură .

Bonus — singura fotografie făcută unui mulaj după laba lui Gerula

 

Marca – Holy Grail

Producator –  Black Sheep

Tara de origine – UK

Alcool – 4,7 %

EP : 11,6 P

Prezentare – 8, Aspect – 9, Miros – 2, Gust –  7

Nota finala – 6,5


Holy Grail – Golden Ale
Tagged on:                     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.