corsendonk

Corsendonk Agnus – Tripel

Ca orice bere belgiană clar la origine este ceva biserică sau mănăstire. Nu știu exact de ce dar aceste beri belgiene, în special de tipul ale sunt puternic alcoolizate. Acum dacă la unele beri alcoolul este mascat de arome în cazul acestei beri nu este valabil. Alcoolul se simte destul de puternic, nu neapărat supărator dar rămâne acolo după degustare. Tind să cred că acei calugări încercau să facă ceva țuică sau vin dar nu prea cunoșteau rețeta.

Dar să trecem la lucruri cu adevărat importante cum ar fi aspectul unde pot să zic faptul că Corsendonk se prezintă chiar foarte bine. Culoarea este aurie și tulbure iar spuma foarte abundentă și densitate medie rezistă eroic în halbă fapt care cred eu că se datorează carbonatării scăzute . Mirosul este puternic de malț și fructe iar gustul este puțin amărui poate chair mai mult dulceag și se simt arome de fructe confiate: prune, caise, poate și ceva pere.

Nu este o bere pe care sa o bei de sete sau la meci ci o bere pretențiosă care trebuie savurată iar eu o RECOMAND la masă în locul digestivelor. Dacă stau bine și mă gândesc cred că se pretează foarte bine la o friptură uscată, fără sos, eventual de vânat: iepure, rață, fazan…

 

Caracteristici

Marca – Corsendork

Producător – Corsendork

Distribuitor – Corsendork

Ţara de origine –  Belgia

Ambalaj – sticlă 0,33 L

Sursă – Lidl

Alcool – 7,5%

Ingrediente – apă, malt din orz, hamei

Tip – Ale

Calificative

Prezentare 7 pentru eticheta principală imprimată direct pe sticlă care-I oferă eleganță

Aspect        8 pentru spumă în special

Miros          6 pentru acele arome de fructe coapte sau uscate

Gust           5  dacă after-taste alcoolul nu era așa de prezent ofeream mai mult

Notă finală  6,5


Corsendonk
Tagged on:         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.