Nemțeana o găsim în două variante, blondă despre care am discutat cu succes aici și arămie, varianta pe care o degustăm astăzi.
Cică asta mai pe arămiu este fermentată 30 de zile și astfel se obține o concentrație de alcool mai ridicată, iar culoare se datorează unui malț mai special prăjit.
Știți care e diferența dintre orz și orzoaică ? Eu nu știam.
Conform wikipedia Orzoaica (Hordeum distichon) este o specie de orz al cărei spic este format numai din două rânduri de boabe, mai bogate în amidon decât ale orzului și folosite la fabricarea berii. Orzoaica pentru bere se recoltează obligatoriu la umiditatea boabelor sub 14%, când conținutul în extractive neazotatate este cel mai ridicat, iar boabele posedă o energie de germinație mai mare pe când orzul, mai bleg și mai de la periferia agriculturii este bun și pentru furajarea animalelor.
Prima impresie, cea din pahar este foarte bună. Spuma este abundentă, densă, cu bule mici și regulate ceea ce o face să persiste mult asta dacă nu îți este sau ai vreo problema cu berea bună pentru că mie mi-a luat câteva secunde ca să scap și de bere și de spumă. Chiar dacă are ceva mai mult alcool aromele sunt destul de fresh poate si din cauza carbonatării ridicate. After-taste te lovește puțin o aromă dulce-amar fix ca o invitație la nuntă, inițial te bucuri că l-a lovit soarta pe prietenul tău apoi îți dai seama că te-a lovit și pe tine în buget.
Nu o mai lungesc pentru că ar fi culmea să pui apă în bere așa că vă RECOMAND direct berea asta pentru tot ce poate oferi ea. Culinar vă zic să o consumați alături de mâncare de om nu de vrabie. Dacă vreți să nu vă țineți de trecerea de pietoni când traversați strada atunci nu o serviți cu salată de spanac, Carpaccio de midie sau supă cremă de conopidă.
Prezentare – 10
Aspect – 10
Miros –8
Gust – 10
Nota finală – 9,5
Marca – Nemțeana
Producător – SC Ioșidoro
Distribuitor – SC Ioșidoro
Tara de origine – România
Ambalaj – sticlă 0,5l
Alcool – 6,5%
E.P. – 15°P
Ingrediente – apă, malț de orzoaică, malț caramelizat, hamei saaz, hamei magnum, drojdie de bere
Tip – cumva un extra lager modificat genetic
Temperatura de servire – 5-6 °C
Pahar – un fel de tip lalea dar cu deschidere normală.