McGargles – Double Ipa

Istoria acestei beri începe cu familia McGargles în Irlanda undeva lângă Dublin în metropola Celbridge. Acest oraș irlandez este renumit pentru producția de bere de acum 300 de ani iar eu stau și mă întreb pentru ce era renumit cătunul Buda acum trei secole.
Cel mai bun Duble IPA din Irlanda sau cel puțin așa se laudă McGargles ar trebui să aibe arome de fructe precum mango, ananas, lămâi confiate și grapefruit. 
Văleu ce combinație !

Păi să încep cu gustul care sper să nu fie ceva compot.
Ce compot ? Este un fel de pălincă din hamei.
Gustul este puternic amărui și ușor sărat dar să-mi #$%^&Y% e amar rău. Ce amărui ?! Dacă dracul ar avea gust ar fi ca berea asta. Dau un 6 pentru gust.
Dacă începeam cu prezentarea înțelegeam de ce gustul ăsta de cazan. Eticheta e cumva așa retro sau care vrea să imite o bere artizanală destul de bine, cam cât un 6.
În pahar arată bine doar că pentru o perioadă scurtă. Spuma care este abundentă  la început dispare rapid dar își lasă urma pe pahar ca melcul.  Ar fi cam de 7 nota pentru aspect dar de ce să ieșim din tipar ? Tot 6.
Nota maximă, adică 10,  o dau pentru miros . Chiar pute fain. E un miros din ăla care îți provoacă sete, cam așa ca mirosul de weekend.

7 este super notă iar eu RECOMAND berea asta dar musai lăngă ceva mâncare grasă.
        P.S.696 the number..iRON mAIDEN
Am uitat să vă spun că spuma e aproape bezea...

Marca – McGargles – Double Ipa
Producator – Rye River Brewing Company
Tara de origine – Irlanda
Alcool – 8% ATENTIE
Tip – IPA
Temperatura de servire – 4-5 °C
Pahar – de sticlă 🙂


McGargles – Double IPA
Tagged on:         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.