După ce am epuizat toate rețetele de pe planetă cu porc am zis să încercăm și combinația de oinc cu fructe exotice sau mai bine zis în stil caraibian.

La finalul maratonului de gătit în farfurie ar trebui să avem ceva carne de porc, fructe exotice, piure de mere și garnitura care în cazul nostru este orez cu legume și ou sau orez chinezesc.

O să avem nevoie de următoarele pentru 4 porții:

  • Carne de porc 1kg de cotlet sau mușchiuleț
  • Un ananas
  • 4 mere cât mai zemoase
  • Suc de mere natural o cană în caz că dăm rateu cu merele, vedem mai încolo
  • 2 kiwi, fructe nu păsări
  • Două banane
  • 4-5 linguri de zahăr brun

  • Ulei de măsline
  • Două pahare de vin roșu sec sau demisec, interzis dulce
  • Două portocale + două pahare de suc de portocale
  • Ardei iute roșu foarte puțin, 2cm maxim.
  • Orez 250gr prefiert
  • O cană mică mazăre
  • Un ardel gras
  • Ceapă verde
  • Ceapă uscată 2linguri sau două cepe normale
  • 4 ouă
  • Sos soia
  • Sare
  • Piper
  • Boia de ardei dulce
  • Multă bere
  • 4 musafiri

Dacă vreți să mâncați asta azi atunci e prea târziu pentru că prikoke trebuie să stea la baiț cam o zi dar în cazuri extreme e suficient și 4-5 ore dar la cald nu la rece.

Carnea se taie felii de 1cm aproximativ iar dacă aveți cotlet se taie din nou în jumătate sau se lasă așa dacă e mușchiuleț.

Se ung bine bucățile de carne cu ulei apoi se adaugă: boia dulce, piper măcinat și câteva boabe, usturoi granulat, sare, un varf de cuțit rozmarin, 1-2 lingurițe muștar pudră, 2-3 foi de dafin,  ½ linguriță ghimbir pudră, ceapă uscată două linguri sau două cepe normale tocate. Se amestecă carnea cu aceste ingrediente iar apoi se toarnă bere până se acoperă carnea. Se lasă așa la frigider până a doua zi.

 

 

Acum spor la bere !

Scoateți carnea de la SPA cam cu jumate de oră înainte de gătit

Începem  cu piureul de mere iar pentru asta dăm pe răzătoarea mare merele iar apoi le călim până lasă zeamă și se înmoaie. Este posibil ca merele să fie seci așa că sos nu prea o să obțineți dar fără panică.

 KEEP calm și bea o bere !

Pentru garnitura de orez acum se pune la fiert orezul în apă cu sare.

 

 

 

Când merele tind să se caramelizeze adăugați sucul de mere și lăsați cam 2 minute apoi scoateți merele și păstrați sosul.

 

 

 

 

 

 

 

Băgați merele la blender până obțineți pireul.

Acum căliți carnea în puțin ulei pe fiecare parte iar după prima întorcere presărați ardeiul iute tocat.

Când carnea începe să se rumeneacă adăugați sosul de mere și zaharul brun, amestecați de câteva ori apoi turnați vinul roșu dar încet nu deodată,  amestecând iar apoi lăsați să fiarbă.

Presupunem că orezul este fiert deci se pune într-o strecurătoare, se clatește cu apă rece, apoi se amestecă energic cu o furculiță și se lasă la scurs.

După ce vinul a scăzut la jumătate adăugați sucul de portocale și ananasul tăiat destul de mare cam jumătate din felia de carne și lăsați la fiert 2-3 minute la foc moderat.

 

 

 

 

SSe reduce apoi focul la mic, se adaugă restul fructelor tăiate după cum vă taie capul și se lasă până cand sosul se îngroașă puțin. Acum se ia o linguriță din acest sos și se amestecă cu merele blenduite și gata.

Din punctul meu de vedere este suficient și atât dar dacă totuși urlă foamea în voi hai cu orezul.

Se închinge wok-ul sau tigaia cu puțin ulei se adaugă apoi ceapa verde, mazărea, ardelul gras și le călim cam un minut dar fără să ardem ceapa. Dacă folosiți wok scoateți legumele dacă nu le dați într-o parte,  adăugați cele 4 ouă pe care le amestecați rapid ca la scrob iar când  ouăle sun gata se adaugă o lingură sos de soia, orezul, legumele și se amestecă continuu cam 2 minute.

Se montează farfuria după inspirația fiecăruia cu bucățile de carne, fructele, pireul de mere și orez dacă este cazul.

 

 

Merge de minune cu un vin roșu demisec, cidru sau o bere IPA.

Poftă bună !

 

 

 

 


Porc în stil caraibian
Etichetat pe:                

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.